Начало / Любопитно / „Нетфликс” снима най-скъпия си филм по книга на Марк Гриней

„Нетфликс” снима най-скъпия си филм по книга на Марк Гриней

Продукцията е с участието на Райън Гослинг и Крис Евънс

the_grey_man_el_thriller_maxs_ambicioso_de_netflix_con_los_russo_se_rodarax_en_praga.jpg_503239997-1280x720

Сивият мъж”, както се казва филмът, е по едноименната книга на Марк Гриней от 2009 г. С нея той слага начало и на поредица, от която досега са излезли общо седем заглавия. Последната е от 2018-а.

Самите снимки пък протичат основно в Прага, като обявеният от „Нетфликс” бюджет е от 200 млн. долара. Само работата в чешката столица ще струва на продуцентите около 35 млн. долара. Екшън сцените преобразиха града, като създадоха затруднения за местните жители заради затворени улици и промени в маршрутите на градския транспорт. За две седмици пък в част от всекидневието им се превърнаха стрелби и взривове, чиито децибели обаче бяха внимателно следени, за да не прекрачат законните хигиенни норми.

Шпионският трилър е проект, за който отдавна се говори – още преди 10 години ролята на Кърт Джентри, някогашен агент на ЦРУ, е предложена на Брад Пит. Наемният убиец е издирван в Европа от друг агент, Лойд Хансън, като всичко се върти покрай спасяването на едно семейство, огромни находища от нефт в Нигерия плюс какви ли не други компликации. Филмът по книгата на Гриней е описван като дуел между двама убийци, а премиерата е насрочена за края на 2021-а. От „Нетфликс” не крият амбициите си да превърнат „Сивият мъж” в поредица, подобна на тази за Джеймс Бонд. Режисьори са двамата братя РусоАнтъни и Джоузеф.

1-origin-7088358

Снимките в Прага пък са след кадрите, заснети в Лос Анджелис. Интересното е, че заради ограниченията, свързани с COVID-19, са пропаднали плановете за работа във Виена и Банкок. В тяхната роля ще влезе отново чешката столица, старателно преобразена за целта

Лира.бг по материали от Film Praha 1

Прочетете още

Winnie-the-Pooh-Blood-and-Honey-020723_3-ae890e0e72e9490fa59b8cd66903fb88

Хорър с Мечо Пух е сред най-лошите филми на годината

Детските герои се превръщат в хладнокръвни убийци Сюжетът на „Мечо Пух: Кръв и мед“ следва …