Начало / Свят / Гордън Браун: През ХХІ век жените ще получат още по-голяма власт

Гордън Браун: През ХХІ век жените ще получат още по-голяма власт

Подобно на Джордж Оруел и Артър Кларк, Гордън Браун – бивш министър-председател на Обединеното кралство, ще опише в книга как вижда бъдещето на човечеството, съобщава „Гардиън”. Прогнозите му ще бъдат публикувани под заглавие „2025: Оформяне на ново бъдеще” и ще са на пазара през ноември. Издателството е „Саймън & Шустър”.

Според Браун, тогава за първи път в история на човечеството по-голямата част от населението на планетата ще живее в градовете, а един милиард жители ще са завършили висше образование. Политикът твърди, че семействата ще са намалели защото все по-малко хора ще вярват в институцията на брака.
Браун също така изказва мнение, че ХХ в. е бил времето, в което жените са получили власт и е сложен край на тяхното подтисничество. През ХХІ в. жените ще получат още повече власт и това ще доведе до големи промени в света.

Това няма да бъде първата книга на бившия премиер на Обединеното кралство. През 2010 г. излезе „След катастрофата: Преодоляване на първата криза на глобализацията”. В нея той коментира икономическата криза. През 2007 г. беше публикувана и „Кураж: Осем портрета”, в която Браун изследва живота на осем от най-значимите личности на миналия век.

Фото: en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228828_b

От изкуствения интелект и биткойна до Еднорозите и Поколението Z

Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с които централните банки насочват икономиката …