Начало / Свят / Битката с COVID-19 превърна лекар в герой на детска книжка

Битката с COVID-19 превърна лекар в герой на детска книжка

Д-р Антъни Фаучи ще вдъхновява малките американци

my-post-2

Главният експерт по инфекциозни заболявания на американското правителство, д-р Антъни Фаучи, скоро ще се превърне в герой в детска книжка. Неин автор е Кейт Меснър, илюстрациите са дело на Александра Бай. Очаква се книгата да бъде публикувана в САЩ на 29 юни.

В историята на Антъни Фаучи има много ситуации, в които децата в днешно време могат да се припознаят с него – когато с колелото си доставя из Бруклин лекарства от аптеката на баща си, когато играе в квартал, където се научава да се погажда с най-различни хора, когато винаги задава въпроси за света около себе си“, казва авторката.

Миналата пролет се обадих в офиса на доктор Фаучи относно въпрос за друга детска книжка, свързана с интереса на децата към хора, които са станали учени, върху която работех“, споделя Меснър. Пояснява още, че Фаучи е отговорил на имейла и е дал подробности за живота си в момента и детството си. Скоро след това се зародила идеята за детската книжка и тя се свързала с него за интервю.

KateMessnerreading

Беше ми ясно, че изисквам време от човек, който от най-заетите в САЩ, тъй като постоянно дава насоки по време на световна пандемия, но също така знаех, че той осъзнава колко е важно образованиято за общественото здраве“, коментира авторката

„Преди да стане един от водещите медици в САЩ, Антъни Фаучи е бил дете с милиони въпроси относно всичко – от рибките в аквариума му до това, на което го учат в неделното училище. „Надявам се любознателните деца, които ще прочетат книгата – на които ще разчитаме да решават научните загадки на бъдещето – да се припознаят в страниците на изданието и да преследват мечтите си“, казва Кейт Меснър.

По материали от The Indian Express: Камелия Семова

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

MANHATTAN, NY, AUGUST 19, 2022 PEN America holds a rally in support of writer Salman Rushdie at the New York Public Library in Manhattan, NY.  Authors read passages from his books. 8/19/2022 Photo by ©Jennifer S. Altman All Rights Reserved

Известни писатели се събраха в подкрепа на Салман Рушди

Големите от занаята защитиха своя колега Едни от най-прочутите американски пера демонстрираха на стълбището на …