Начало / Без категория / „Властелинът на пръстените” ще се превърне и в най-скъпия сериал

„Властелинът на пръстените” ще се превърне и в най-скъпия сериал

Правата държи интернет телевизията Amazon Prime

the-lord-of-the-rings-1200 (1)

Събитията в сериите ще се развиват обаче в т. нар. Втора епоха, което определено ще е разочарование за почитателите на Фродо и Арагорн. Това означава, че екранизацията ще ни отведе във времена, отдалечени на 3000 години от историята на популярните герои. Идеята на режисьорите Джон Д. Пейн и Патрик Маккей е да покажат този път не унищожаването на знаменития пръстен от книгата, ами създаването му. Въпреки това на екрана ще се появят и известни персонажи, тъй като мистичните герои на Толкин понякога живеят и хиляди години. Ще се появи например мрачният Саурон, а също и магьосникът Гандалф, пък и много познати елфи.

„Властелинът на пръстените” е създадена между 1937-а и 1949-а. Според мнозина сагата слага начало и на жанра фентъзи. Творбата се отличава с необикновена детайлност. Дж. Р. Р. Толкин проследява перфектно произхода на всеки от героите си и дори измисля няколко нови езика, на които те говорят.

Интересът към книгата нарасна неимоверно след появата на филмовата трилогия, режисирана от Питър Джаксън в началото на нашия век. Самият той потвърди,че предпочита по-млади режисьори да се захванат с екранизацията сега, за да могат зрителите да видят света на Толкин и от друга перспектива.

Тв каналът се нуждае от такава продукция, за да се превърне в ефективна конкуренция на лидерите „Нетфликс” и HBO. Затова и засега средства не се пестят, като се очаква сериалът да изпревари в графа Разходи настоящите лидери „Игра на тронове” и „Короната”.

„Властелинът на пръстените” е създадена между 1937-а и 1949-а. Според мнозина сагата слага начало и на жанра фентъзи

lord-of-the-rings

Първоначално се очакваше, че „Властелинът на пръстените” ще се появи в Мрежата през настоящата 2021-а, но пандемията обърка плановете. Иначе и сериите се снимат в Нова Зеландия, както трилогията за голям екран преди години. Голяма роля обаче играят специалните ефекти, така че много от сцените са изготвени в студио пред зелен екран. Докато актьорите Роберт Арамайо, Джоузеф Моул, Макс Болдри, Маркела Кавена и др. се снимат във втория епизод, текат постпродукционните дейности по първия. А новата дата за дългоочакваната премиера може да е и през пролетта на 2022-а.

Лира.бг по материали от Insider

Прочетете още

MV5BOTVjZDljOGItZWM2NC00NzQ1LThhZDEtMmMzNjZiYzZjMmQ3XkEyXkFqcGdeQXVyNjk0NTczMTM@._V1_

Сериал по книга на Тейлър Дженкинс Рийд ще е хит наесен

Това е и най-продаваната ѝ книга „Дейзи Джоунс&The Six” беше дори обявена за книга на …