Начало / Свят / Луиз Пени помогна на Хилъри Клинтън да напише роман

Луиз Пени помогна на Хилъри Клинтън да напише роман

И двете са във възторг от сътрудничеството си

Clinton-Book-combo-videoSixteenByNineJumbo1600

Жанрът, избран от бившата кандидатка за президент на САЩ, е трилър. В това отношение едва ли може да има по-добър съветник от Луиз Пени – канадската авторка е носител вече пет пъти на приза „Агата Кристи” и определено си разбира добре от работата!

State of Terror, както се казва книгата, наднича в света на високата дипломация и предателствата, които вървят ръка за ръка с политиката. Серия от атентати разтърсва световния ред и главният герой трябва да състави екип, който да открие какво стои зад всичко това.

Книгата има вече обявена и премиера през октомври, а както обещават издателите, по страниците се крият подробности, с които може да е наясно само посветен. Намекът, че Хилъри Клинтън използва опита си на политик, за да създаде книгата, може наистина да привлече много читатели, но така или иначе, State of Terror си остава роман.

Самата бивша Първа дама и министър по времето на Обама говори за работата си с Луиз Пени като за сбъдната мечта. Казва, че и двете са дали най-доброто от онова, което са научили дотук в живота, за да се роди State of Terror.

Създателката на инспектор Гамаш пък споделя, че е била искрено развълнувана от възможността да влезе в мисълта на един бивш министър на външните работи, а чрез нея и в самото министерство, в Белия дом. Писателката казва, че State of Terror съдържа всъщност най-черните мисли, които са минавали през главата на Хилъри Клинтън, докато е изпълнявала висши държавни функции.

Бившата президентша отново тръгва по следите на своя съпруг Бил Клинтън. Съвместно с Джеймс Патерсън той създаде трилърът „Къде е президентът?”

hillary-and-bill-clinton

Ако не друго, бившата президентша – и самата тя неуспешен кандидат за президент, отново тръгва по следите на своя съпруг Бил Клинтън. Съвместно с Джеймс Патерсън той създаде трилърът „Къде е президентът?”, който събуди интерес по цял свят. Впоследствие от канала „Шоутайм” обявиха, че започват работа по създаването на сериал, основан върху „Къде е президентът?”

Хилъри Клинтън също има опит в писането на книги – „Преживяна история” описва 30-те години брак с нейния съпруг и излезе преди повече от 15 години. След неуспешната кампания срещу Тръмп тя написа нова книга – What Happened, като там обяснява причините за неуспеха си.

Лира.бг по материали от БиБиСи

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781250145291

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (26 декември – 1 януари)

Книгите на две важни дами се класираха на прага между старата и новата година, съответно всяка в своя …