Начало / Любопитно / Библиотека уволни служител, защото горял книги на Тръмп

Библиотека уволни служител, защото горял книги на Тръмп

Библиотекарят се оправдал с ръководството

ezgif.com-gif-maker

Историята е от американския град Чатануга в Тенеси, САЩ. Камерън Уилямс, служител в местната библиотека, имал неблагоразумието да покаже в туитър как подпалва два екземпляра на книгата Crippled America: How to Make America Great Again от Доналд Тръмп. Към тях добавил и книга на славещата се с консерватизма си общественичка Ан Коултър. „Аутодафето” било подплатено и с подходяща музика – парчето Fuck Donald Trump на рапърите YG&Nipsey Hussle.

Проблемът настъпил, когато от библиотеката, в която работи Уилямс, установили, че подпалените книги са от техните хранилища. Библиотекарят тутакси бил уволнен, но покрай изборите и перипетиите с броенето на гласовете се сдоби и с популярност. Самият той казва, че действал точно в тон с указанията на ръководството, тъй като задачата му била да разчисти хранилищата от стари и неактуални заглавия. Ръководителят на Уилямс му поръчал да отстрани всички дезинформативни книги от раздела с политиката. Трябвало да обърне внимание и на книги, по-стари от 10 години или пък такива, които са повредени. А според неписаните правила на библиотеката, от него зависело какво ще прави с извадените от фонда екземпляри, включително да ги отнесе у дома.

Любопитна подробност е фактът, че Уилямс е активист на движението Black Lives Matter. Именно с това обяснява и уволнението си. В библиотеката работи от две години. По-време на демонстрация за защита правата на чернокожите дори бил арестуван, тъй като блокирал заедно със свои съмишленици движението на линейка.

Лира.бг по материали от „Уошингтън поуст”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Disneys-Snow-White-1-e1698432109480

Латиноамериканската Снежанка – още проблеми и отложена премиера

Ще видим филмираната приказка през 2025-а Продукцията на „Дисни“, която представлява римейк на първия пълнометражен …