Начало / Ревюта / От купчинката с непрочетени: Мистерия в стила на Агата Кристи

От купчинката с непрочетени: Мистерия в стила на Агата Кристи

Но с много хумор и американски мечти в добавка

dp

„Звездна лига” е една книга, сякаш изтъкана от американски символи… но отпреди епохата на Тръмп. По страници откриваме града на джаза Ню Орлиънс, но също и империята за мечти Холивуд.

Самият сюжет пък сервира и напрежение, и много хумор. Това превръща „Звездна лига” в идеално четиво, което помага да сменим фокуса и да се заредим с енергия.

Интригата, която ни предлага Д. П. Лайл, е такава, че трудно устояваме – и сигурно така е с всеки почитател на кримките, написани с размах и усмивка.

Кърк Форд е звездата на „Звездна лига” – актьор, който се събужда с труп до себе си едно утро. Студиото, за което снима, е изправено пред огромен скандал. И актьорът, и работодателите му имат интерес случая да бъде разрешен. А Кърк твърди, че е невинен.

Самият Д. П. Лайл гради популярността си именно върху романи, наситени със загадки и всякакви мистерии. Има и достатъчно награди или пък номинации за книгите си. Сред любимите му четива е „Тайнственият остров” на Жул Верн. Добра приятелка пък му е Исабел Алиенде.

dpliallende-600x401

Между другото, едно време мечтаел да създаде ракета за НАСА, а после станал лекар… и накрая известен писател. Сега е на 75, два пъти в месеца води предаване за мистерии и престъпления по Suspense Radio (да, има и такова!).

Между другото, наричат „Звездна лига” съвременна история в стила на Агата Кристи. Звучи прелюбопитно от пръв поглед. Струва си да ѝ посветите например един уикенд.

Текст Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

36271346-062e-4b80-8b86-99b0aedb94cd

„Никога, никога“ напомня: предопределени сме за любов

Книга, писана на четири ръце и за две сърца За създаването на романа усилия обединяват …