Начало / Читатели / Горещи книги по Коледа

Горещи книги по Коледа

Любовната ни подборка идва точно за празниците

130830125_1378702389135853_1026176524403078155_o

Заглавията в нея превръщат четенето направо в страстно занимание. Може би ще откриете в себе си неподозирано желание да прекарвате дълго с някое томче в ръка. И най-вече, ще ви става неприятно да ви безпокоят с някакви си там предпразнични приготовления.

Затова и любовната подборка дава възможност да изживеем една напълно различна Коледа, далеч от клишетата, с които сме свикнали и които отнемат от радостта на празника. Пък и сезонът е повече от подходящ – нали сме в състояние на перманентна полуизолация. Но сега идва времето да опознаете любовта по-добре… или направо тялото си.

175748_b

Ангелски страсти с Гейбриъл

Трите книги на Силвейн Рейнард носят страстни имена – и в тях Гейбриъл ту изгаря от екстаз, ту дири изкупление. Трилогията е вдъхновена от самия Данте, като героинята Беатриче всъщност е препратка към любимата на славния италиански поет. Макар авторът на книгите да се представя за мъж, има сериозни подозрения, че зад паравана се крие всъщност жена. Като потвърждение, Рейнард отказва да дава интервюта на живо и не се появява на публични места. С излизането си „Адът на Гейбриъл”, първата от трите книги, се превръща във феномен. По страниците властва секси учен на име Емерсън, който е привлечен от стеснителна жена. Книгата е нежна и страстна едновременно, а очевидно Гейбриъл ще мине през плътското чистилище… а на много читатели ще им се прииска и да остане завинаги там, завинаги в сънищата им.

226253_b

365 дни, за да победи любовта

Сюжет като в прочутата история за Красавицата и Звяра предлага „365 дни” на Бланка Липинска. Авторката е козметичка по професия, като има слабост и в областта на хипнозата. Обожава фитнеса, също и излетите с платноходка. Като пише трите книги от поредицата „365 дни”, едва ли се надява агентите да се надпреварват за правата им, а еротичните сюжети да бъдат сравнявани с онези от „Петдесет нюанса сиво”. Всъщност Липинска признава, че именно оттам черпи вдъхновението си, като еротичната идея я сполетява по време на пътуване до Сицилия. Сега още слава на „365 дни” носи и филмирането на първата от книгите, а популярността на полякинята като наследник на Е Л Джеймс очевидно е достигнала навсякъде.

220646_b

Чувствено с Л. Дж. Шен

Американката се цели в по-младите момичета и им поднася множество романтични сюжети, в които чувствеността често взима връх. Така че изведнъж читателите ѝ стават много повече, защото кой би отказал романтично преживяване, което изтрива проблемите като с магична пръчица, а и позволява да се размечтаем за еротика, каквато по правило присъства само в книгите. Книгите на Шен са преведени вече в повече от 20 страни по света, а още един плюс за писанията ѝ е този, че сюжетите ѝ свършват с последната страница – никакви продължения, никакви серии от книги. За написаното се вдъхновява от телевизионните програми, а също и червеното вино. Много чете – и изобщо, умее да се радва на живота, а и да създава предпоставки да го правим и ние!

225098_b

Адвокат описва горещи сънища

Става дума за Ви Кийланд, за която писането е странично занимание, така да се каже – но не за някой допълнителен хонорар, понеже самата тя е успешен адвокат с кариера в данъчното право. Започва да пише преди около осем години, като сама е изненадана какъв отзвук имат сюжетите ѝ. Многократно се появяват сред най-продаваните, като има интерес и за филмиране. За разлика от горещите сюжети по страниците на книгите ѝ, живее спокойно в Лонг Айлънд. Омъжена е за момче, с което се запознава още в основното училище, имат три деца. Очевидно на съпруга ѝ не му пречат ММА бойците, които се появяват по страниците, а може би… и в сънищата на жена му.

225828_b

Еротика и паранормално обединява Лекси Блейк

Сюжетите са изтъкани от любов, а героите неустоимо са привлечени един от друг. Дотук – нищо ново, както се казва. Писателката обаче решава да добави щипка пипер в романите си, като включва и мистични елементи. Явно е експериментатор по душа, защото пък използва псевдонима Софи Оук и публикува още по-смели творби, в които еротиката се смесва с кънтри, но явно засега не са стигнали до българския пазар. Признава, че точно романтиката я направила известна и продавана – очевидно читателите обичат книгата да е таен дневник, в който романтичните сюжети просто отразяват собствените им желания.

Гореща селекция от Краси Проданов

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …