Начало / България / Открий свободата на духа с книгата на Едит Егер!

Открий свободата на духа с книгата на Едит Егер!

abd00919-72c6-422c-ad3b-3c7b78ff4f9aНаричат Едит Ева Егер „Ане Франк, която оцеля“, защото шестайсетгодишната унгарска еврейка има късмета да остане жива в лагерите на смъртта. Пише книгата си на деветдесетгодишна възраст като разказ за оцеля­ването си, за изцелението си и за хората, на които е помогнала да се освободят от травмите си.

Сравняват „Изборът“ с класиката „Човекът в търсене на смисъл“ на Виктор Франкъл. Менторството и приятелството на Франкъл ù помагат да преосмисли преживяното и да разбере, че „от истинско значение е не какво ние очакваме от живота, а какво животът очаква от нас“.

Едит Егер емигрира през 1949 г. със семейството си в САЩ. Завършва психология с докторат и като клиничен психотерапевт помага на пациентите си да освободят вътрешните си сили. Тя ни учи, че няма голямо и малко страдание, и че всеки може да извърви пътя към излекуването си, стига да си даде шанс.

Бил Гейтс включва „Изборът“ сред петте книги, които всеки трябва да прочете, защото „много хора може да намерят облекчение в съветите на Едит Ева Егер за справяне с трудните ситуации“.

„Не мога да си представя по-важно послание за нашата съвременност. Книгата на Егер е триумф и трябва да бъде прочетена от всеки, който мисли както за вътрешната си свобода, така и за бъдещето на човечеството.“, Лори Готлиб, „Ню Йорк Таймс“

За да прочетете откъс от книгата натиснете тук:

https://mcusercontent.com/be104fb836b1bcf0d33ae29aa/files/29ed4473-4267-4cc7-87bd-910f030d7ed7/izborut_preview_e_mail.pdf