Начало / Критика / Добрият трилър е игра на нерви

Добрият трилър е игра на нерви

Виктор Метос познава и истински убийци… личи си по книгата му

metos

„Съпруга на убиец” – много категорично звучи това заглавие, но да видим какво се крие зад него. „Съпруга на убиец” е дело на един хитов автор – казва се Виктор Метос. Той има повече от 50 книги, като е бил номиниран и за престижната награда „Едгар”, която по правило се връчва на творба в жанра мистерия.

Какво ѝ е обаче мистериозното на „Съпруга на убиец”, това е въпросът… Романът проследява съдбата на Джесика Ярдли – една добра жена, може да се каже, със сериозна професия, тя е прокурор, а пък и добра майка…

Но съпругът ѝ е убиец – как и дали ще се справи тя с този факт, а и какво ще направи, когато 14 години по-късно убийствата отново започват… играе си с нервите ни Виктор Метос в „Съпруга на убиец”, спор няма!

GrhLxYtw

Юрист по професия е самият автор, точно като своята героиня. Кариерата му е особено богата – налагало му се е да издава смъртни присъди заради убийства или пък да защитава правата на индианците в САЩ

Повече от милион книги е продал дотук Виктор Метос. Сравняват го с Гришам например. Хвалят и стила му, че е жив и интригуващ. Може би сега е моментът да се уверим в това – като вземем в ръце „Съпруга на убиец”, предложението на деня днес от нас.

Ревю на Краси Проданов

Прочетете още

228292_b

Вечните романтични истории – „Ема“

Роман забавен и проницателен „Ема“ на Джейн Остин излиза през 1815-а – историята на млада жена …