Начало / Критика / Добрият трилър е игра на нерви

Добрият трилър е игра на нерви

Виктор Метос познава и истински убийци… личи си по книгата му

metos

„Съпруга на убиец” – много категорично звучи това заглавие, но да видим какво се крие зад него. „Съпруга на убиец” е дело на един хитов автор – казва се Виктор Метос. Той има повече от 50 книги, като е бил номиниран и за престижната награда „Едгар”, която по правило се връчва на творба в жанра мистерия.

Какво ѝ е обаче мистериозното на „Съпруга на убиец”, това е въпросът… Романът проследява съдбата на Джесика Ярдли – една добра жена, може да се каже, със сериозна професия, тя е прокурор, а пък и добра майка…

Но съпругът ѝ е убиец – как и дали ще се справи тя с този факт, а и какво ще направи, когато 14 години по-късно убийствата отново започват… играе си с нервите ни Виктор Метос в „Съпруга на убиец”, спор няма!

GrhLxYtw

Юрист по професия е самият автор, точно като своята героиня. Кариерата му е особено богата – налагало му се е да издава смъртни присъди заради убийства или пък да защитава правата на индианците в САЩ

Повече от милион книги е продал дотук Виктор Метос. Сравняват го с Гришам например. Хвалят и стила му, че е жив и интригуващ. Може би сега е моментът да се уверим в това – като вземем в ръце „Съпруга на убиец”, предложението на деня днес от нас.

Ревю на Краси Проданов

Прочетете още

7681e7a42185328988d69eecf1344852

Маргарет Атууд посвети предговор на жертва от Украйна

Книгата излиза догодина Виктория Амелина загина трагично при руски обстрел точно преди година в Краматорск …