Начало / Свят / Барак Обама събра президентските си спомени в книга

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси

a-promised-land-obama-main-2

Президентът издава книгата си две седмици след поредните избори, които решават бъдещето на Щатите. Така по своеобразен начин ще отпразнува и първият мандат, в който не е начело на САЩ.

Обама обаче остава в политиката по много начини – и един от тях е, че именно неговият вицепрезидент Джо Байдън е основен съперник на сегашния водач на нацията Тръмп.

59-годишният бивш президент очевидно има много за споделяне – книгата, която излиза, ще е повече от 700 страници, но по всяка вероятност само първи том на всичко онова, което Барак Обама иска да запечата и на хартия. „Обетованата земя“ (A Promised Land), както е заглавието ѝ, носи отговори на важни за американците въпроси – като този за здравната реформа на Обама; или пък за целия свят – например защо и как е ликвидиран терористът Бин Ладен.

Барак Обама управлява страната между 2009-а и 2017-а, като първите си избори печели срещу Джон МакКейн, а вторите – срещу Мит Ромни. Издавайки книгата си непосредствено след изборите, явно показва, че не иска да пречи на кандидатите сега – Доналд Тръмп и Джо Байдън, но в същото време напомня за ценностите, които носи неговия президентски мандат.

Точно такава е и „Обетованата земя“ – изключително лична и в същото време самонаблюдателна книга. Президентът пише за политиката, но и за личния си живот – за това как годините, прекарани в Белия дом, са повлияли живота на семейството му, на съпругата и дъщерите му. Разказва и за разочарованията си, но всичко това е под знака и на надеждата, че идват по-добри дни за Америка.

Обетованата земя“ ще излезе на български броени дни след американската си премиера – в началото на декември 2020-а

Лира.бг по материали от waterstones.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Top10

Топ 10 на биографиите и мемоарите в „Хеликон“ – за първи път

Нова класация подрежда най-търсеното в жанра Казва се, че животът сам пише онези големи истории, …