Начало / "Четящият човек" / Нощ на литературата се задава наесен

Нощ на литературата се задава наесен

Обичаното събитие е планирано за 7 октомври

75369125_2817743114905538_5840610199152361472_o

Първата дата беше отменена заради извънредното положение покрай COVID-19. Сега обаче организаторите твърдо вярват, че Нощта ще се състои!

До последния момент отлагахме и се надявахме, че няма да ни се наложи да отменим датата на събитието”, коментираха те напролет. Сега обаче организацията тече с пълна сила, като вече се търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на инициативата.

Нощ на литературата у нас ще се проведе за девети път. В различни читателски „гнезда” популярни и обичани фигури разтварят нова европейска проза. Така в продължение на три часа запалените читатели-слушатели имат шанса да пребродят своя град, а заедно с това и целия континент.

Идеята дава възможност магията на словото да зазвучи от нетрадиционни места по един вълнуващ начин. Събитието е дело на Чешките центрове в сътрудничество със Сдружението на националните културни институти на страните от Европейския съюз. Главната цел е да се повиши интереса на обществеността към съвременната европейска литература. По този начин се обръща внимание и върху значението на преводите от различни езици – малки и големи.

Първото издание на Нощта на литературата е през 2006 г. У нас се провежда от 2012-а.

Лира.бг по информация от интернет
Снимки: „Нощ на литературата“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

web banner_

Четирите акцента на септември

Влизаме в есента с тези хубави заглавия, които ще ни съпровождат през целия месец   „Огледалния …