На фокус
Начало / Читателски дневник / Септември е за влюбените в книгите

Септември е за влюбените в книгите

Малък празник ще е този месец с Недялко Славов, Анди Андрюс, Елена Феранте

Често тъжим за лятото, но новите книги ще ни накарат искрено да се зарадваме на есента. Защото ни предстоят срещи с майстори, които съумяват да развълнуват читателската ни кръв. Ето няколко от предстоящите заглавия.

„И станах река” от Недялко Славов

225002_b

Един от най-добрите ни писатели предлага нов роман – последният беше „Пиафе”. Издателят Стойо Вартоломеев нарича книгата „светла проекция на човека и неговата сянка”. „И станах река” представлява пътуване в търсене на смисъла – насред безсмислието, което ни заобикаля. Безсмислие, сътворено обаче от самите нас… А словото, което ни предлага Славов, лекува именно от него. Книгата очакваме в „Хеликон” още на 1 септември 2020-а.

„Даровете на младия пътешественик” на Анди Андрюс

224990_b

Жанрът е коренно различен, но името на автора – също любимо. Анди Андрюс нашумя със своя проницател, готов винаги да ни поведе в правилната посока. Сега философските му умозрения ни запознават със 17-годишният Майкъл. Андрюс връща читателите си назад във времето, така те преживяват важни исторически събития и учат стойността на всяко решение, което взимаме. Книгата ще е в „Хеликон” след 1 септември 2020-а.

„Операция „Страшният съд Сидни Шелдън

224716_b

Писана през 1991-а, книгата се развива на висока скорост, което ще се хареса на всички почитатели на шпионския жанр. Писателят печели приживе признанието, че е най-превеждан в света, при това по-забележима е работата му в киното, отколкото в издателския бранш. Първият си самостоятелен роман издава, когато е на 53, а „Операция „Страшният съд” е 11-ата му книга. Сега ви очаква от началото на септември и в „Хеликон”.

„Измамният живот на възрастните” на Елена Феранте

224752_b

Книгата излезе в Италия преди десетина месеца и веднага се заговори за филмирането ѝ от „Нетфликс. Ето че „Измамният живот на възрастните” ще ни очаква и в „Хеликон” от началото на септември – историята е пъстра и грабваща досущ като прословутите „Неаполитански романи” от същия автор. Действието ни пренася все така в Неапол – в средата на 90-те. Младо момиче се среща с фалша и лицемерието на възрастните. Елена Феранте създава вълнуваща книга за съзряването, в която всеки ще открие и мъничко от себе си.

„Ева Луна” от Исабел Алиенде (ново издание)

225014_b

Книгата в превод на Венцеслав Николов излиза за първи път преди 25 години – иначе е написана през 1987-а. В типичния си стил Алиенде разказва историята на Ева, която израства пред очите ни, за да ни отведе чрез страниците на романа в светове магични и мистериозни, странни, еротични и дори фантастични. „Ева Луна” принадлежи към най-прочутите романи на чилийската писателка. Още слава му придава венецуелски сериал, в който ролята на Ева се изпълнява от мексиканката Бланка Сото. Сега магичният свят на Исабел Алиенде е съвсем близо до вас – „Ева Луна” е сред септемврийските предложения на „Хеликон”.

Новите заглавия подбра Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

kniha

Книгите обещават година, която ни извежда от хаоса

Прогнозите са обаче и за бурни събития Астрологията е наука, която е запазила магията си …