Начало / Читателски дневник / Септември е за влюбените в книгите

Септември е за влюбените в книгите

Малък празник ще е този месец с Недялко Славов, Анди Андрюс, Елена Феранте

Често тъжим за лятото, но новите книги ще ни накарат искрено да се зарадваме на есента. Защото ни предстоят срещи с майстори, които съумяват да развълнуват читателската ни кръв. Ето няколко от предстоящите заглавия.

„И станах река” от Недялко Славов

225002_b

Един от най-добрите ни писатели предлага нов роман – последният беше „Пиафе”. Издателят Стойо Вартоломеев нарича книгата „светла проекция на човека и неговата сянка”. „И станах река” представлява пътуване в търсене на смисъла – насред безсмислието, което ни заобикаля. Безсмислие, сътворено обаче от самите нас… А словото, което ни предлага Славов, лекува именно от него. Книгата очакваме в „Хеликон” още на 1 септември 2020-а.

„Даровете на младия пътешественик” на Анди Андрюс

224990_b

Жанрът е коренно различен, но името на автора – също любимо. Анди Андрюс нашумя със своя проницател, готов винаги да ни поведе в правилната посока. Сега философските му умозрения ни запознават със 17-годишният Майкъл. Андрюс връща читателите си назад във времето, така те преживяват важни исторически събития и учат стойността на всяко решение, което взимаме. Книгата ще е в „Хеликон” след 1 септември 2020-а.

„Операция „Страшният съд Сидни Шелдън

224716_b

Писана през 1991-а, книгата се развива на висока скорост, което ще се хареса на всички почитатели на шпионския жанр. Писателят печели приживе признанието, че е най-превеждан в света, при това по-забележима е работата му в киното, отколкото в издателския бранш. Първият си самостоятелен роман издава, когато е на 53, а „Операция „Страшният съд” е 11-ата му книга. Сега ви очаква от началото на септември и в „Хеликон”.

„Измамният живот на възрастните” на Елена Феранте

224752_b

Книгата излезе в Италия преди десетина месеца и веднага се заговори за филмирането ѝ от „Нетфликс. Ето че „Измамният живот на възрастните” ще ни очаква и в „Хеликон” от началото на септември – историята е пъстра и грабваща досущ като прословутите „Неаполитански романи” от същия автор. Действието ни пренася все така в Неапол – в средата на 90-те. Младо момиче се среща с фалша и лицемерието на възрастните. Елена Феранте създава вълнуваща книга за съзряването, в която всеки ще открие и мъничко от себе си.

„Ева Луна” от Исабел Алиенде (ново издание)

225014_b

Книгата в превод на Венцеслав Николов излиза за първи път преди 25 години – иначе е написана през 1987-а. В типичния си стил Алиенде разказва историята на Ева, която израства пред очите ни, за да ни отведе чрез страниците на романа в светове магични и мистериозни, странни, еротични и дори фантастични. „Ева Луна” принадлежи към най-прочутите романи на чилийската писателка. Още слава му придава венецуелски сериал, в който ролята на Ева се изпълнява от мексиканката Бланка Сото. Сега магичният свят на Исабел Алиенде е съвсем близо до вас – „Ева Луна” е сред септемврийските предложения на „Хеликон”.

Новите заглавия подбра Краси Проданов

Прочетете още

f07bfe73-9406-4e3b-8494-eeffab1c9d95

Красивите истории са на мода през април

Ето една, в която има интрига, напрежение и романтика „Това, което винаги крием“ е наглед …