Начало / Любопитно / Очаква ни нов филм по книга на Елена Феранте

Очаква ни нов филм по книга на Елена Феранте

Нетфликс” се захваща с най-новия ѝ роман

21507007

La vita bugiarda degli adulti или „Лъжливият живот на възрастните” излезе преди около половин година, като до последно издателите държаха в тайна заглавието. Подобно на знаменитите „Неаполитански романи” на Феранте, и тук действието се развива в Неапол. Книгата бързо се превърна в бестселър, като предстои издаването ѝ и на много чужди езици.

HBO вече представи първите два сезона на най-известната серия на авторката, започваща с „Гениалната приятелка”. Предстои и трети, а междувременно от „Нетфликс” съобщиха, че започват работа и по новата книга. Историята в нея ни запознава с момиче на ръба на съзряването. Главната героиня се отправя на необикновено пътешествие в търсене на своята собствена леля, която живее в работнически квартал от другата страна на града. Действието се развива през последното десетилетие на миналия век.

Прозата на Елена Феранте е кристална, разказваческата ѝ дарба – първична и завладяваща

Книгите на Елена Феранте вдъхновяват и привличат читателите не само в нейната страна – казват от „Нетфликс”. – Имаме желание да се посветим на поредния ѝ роман, който може да намери почитатели по целия свят.

Работата по проекта е още в началото, като тепърва ще бъдат обявени актьорите, както и предполагаема дата за реализация на новия сериал.

Лира.бг по материали от Variety

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

a27d24_01731de6c3104dad96585a4bb87e97be_mv2

Вдъхновяваща история за конска библиотека е на път да се превърне във филм

Новата книга на Джождо Мойс събуди апетита на големите студия Името Джоджо Мойс може да …