Начало / Любопитно / Очаква ни нов филм по книга на Елена Феранте

Очаква ни нов филм по книга на Елена Феранте

Нетфликс” се захваща с най-новия ѝ роман

21507007

La vita bugiarda degli adulti или „Лъжливият живот на възрастните” излезе преди около половин година, като до последно издателите държаха в тайна заглавието. Подобно на знаменитите „Неаполитански романи” на Феранте, и тук действието се развива в Неапол. Книгата бързо се превърна в бестселър, като предстои издаването ѝ и на много чужди езици.

HBO вече представи първите два сезона на най-известната серия на авторката, започваща с „Гениалната приятелка”. Предстои и трети, а междувременно от „Нетфликс” съобщиха, че започват работа и по новата книга. Историята в нея ни запознава с момиче на ръба на съзряването. Главната героиня се отправя на необикновено пътешествие в търсене на своята собствена леля, която живее в работнически квартал от другата страна на града. Действието се развива през последното десетилетие на миналия век.

Прозата на Елена Феранте е кристална, разказваческата ѝ дарба – първична и завладяваща

Книгите на Елена Феранте вдъхновяват и привличат читателите не само в нейната страна – казват от „Нетфликс”. – Имаме желание да се посветим на поредния ѝ роман, който може да намери почитатели по целия свят.

Работата по проекта е още в началото, като тепърва ще бъдат обявени актьорите, както и предполагаема дата за реализация на новия сериал.

Лира.бг по материали от Variety

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

medium_2023-02-25-434e656c85

Чернокожият Д’Артанян предизвика критики и смях

Новата екранизация на „Тримата мускетари“ ще се появи на 16 март 2023 г. Британският филм …