Начало / Ревюта / Трима братя, три приятелки, една ексцентрична майка и легендарен хотел – звучи като Нора Робъртс

Трима братя, три приятелки, една ексцентрична майка и легендарен хотел – звучи като Нора Робъртс

Очаква ни пореден празник за романтичните души

kor

Ако сте допуснали, че литературното ни лято ще премине без романтична сага от съвременната американска кралица на жанра романтичен трилър Нора Робъртс, скромно ще ви помоля да помислите отново. Разбира се, феновете ще бъдат зарадвани, защото първата книга от трилогията „Хотелът“ вече е налична в „Хеликон“ и носи драматичното заглавие „Сега и завинаги“ (The next always). Следващите две предстои да намерим под заглавията „Последният любим“ (The last boyfriend) и „От пръв поглед“ (The perfect hope).

Романтичната душа на най-популярната авторка в женската проза ни среща със съдбата на едно семейство от трима братя – архитектът Бекет, Оуен и Райдър Монтгомъри, и ексцентричната им, но силна майка Джъстин, които възстановяват от руините стара сграда, и я превръщат в семейния хотел „Бунсборо“. Купувайки тази 200-годишна сграда, която е и първата каменна постройка в родния им град, Бекет не може да се съсредоточи върху работата си, защото… е, ами заради жена, разбира се. Междувременно в града се връща първата любов на Бекет – Клеър, която наскоро е овдовяла и е поела съвсем сама грижата за своите синове. Докато Клеър полага огромни усилия да закрепи новия си бизнес като местната книжарница, пътят ѝ я среща отново с Бекет, а страстта между тях пламва като силен огън, на дали ще успеят да преминат през всички трудности и най-вече – нейните деца. Любовта между Бекет и Клеър е поставена под изпитанието на ежедневието, трудностите и развитието на хотел „Бунсборо“.

nor

Следващите две книги ще проследят историята на най-добрите приятелки на Клеър – Ейвъри и Хоуп, които, както и сами може да се досетите вече, ще обърнат жадни погледи към другите двама братя на Бекет

В „Сега и завинаги“ ще откриете типичния стил на Нора Робъртс, поради който тя не напразно е световно призната писателка. Но и нещо повече – в трилогията се преплитат усещанията за старото и новото, докато се проследява животът на едно семейство, намерило достатъчно смелост, за да започне отначало. Акцентът върху тримата братя е съвсем оправдан – Нора Робъртс е изключително наясно с начина на мислене на мъжете. Като единствено момиче и най-малкото от пет деца в нейното семейство, майка на двама сина, напълно ни се изяснява защо тя умее да описва в детайли и да разгадава поведението на мъжете.

Bunsboro(1)

Интересен факт е, че хотелът действително съществува. Сградата се намира се в щата Мериленд и е построена през 1790 година. Един ден Нора Робъртс и вторият ѝ съпруг, заедно със собственика на книжарницата, намираща се точно до сградата, решават да я възстановят в автентичния ѝ вид и да я превърнат в хотел, което вдъхновява г-жа Робъртс да напише известната си трилогия. Още по-любопитен факт е, че всяка стая е кръстена на двойка от нейните романи. Успехът на хотела е впечатляващ, а това мотивира Нора и съпруга ѝ да преобразят цялата улица, като отварят различни бутици и магазинчета, което пък от своя страна превръща града в туристическа атракция.

Ако ви допада любовната история на трите двойки и притежавате Промочип, може да я закупите с отстъпка от 10% във всяка книжарница на „Хеликон“ до 10.09.20 г. Очакваме ви!

Текст Тори Алберт
Авторът е книжар в софийската Хеликон Съборна

Прочетете още

243705_b

Любовта ни крепи – напомня го и тази книга

Роман от автор, който пише топло и човечно „Всички пътища водят към теб“ е история …