Начало / Ревюта / „Осем перфектни убийства“ за всички почитатели на хубавата кримка

„Осем перфектни убийства“ за всички почитатели на хубавата кримка

Книгата на Питър Суонсън е завладяваща, лична, прецизна
osem
„Книгите са машина на времето. Всички истински читатели знаят това. Но книгите не просто те връщат във времето, когато са написани; те могат да те върнат към предишни версии на собствената ти личност.“
Това е един от многобройните цитати от „Осем перфектни убийства“ (изд. СофтПрес, превод Богдан Русев, 280 стр.), който грижливо ще пазя на едно листче дълги години. Ако трябва да опиша с няколко думи книгата, те ще са: завладяваща, до болка лична, прецизно замислена, енциклопедична.
В „Осем перфектни убийства“ Питър Суонсън ни повежда из света на криминалните романи – класически и модерни, в класации, редки и популярни. Всички почитатели на хубавата кримка ще могат да почерпят огромни дози вдъхновение за следващите си четива. Главният герой  Малкълм Кършоу работи в книжарница „Старите Дяволи“, която е тясно специализирана в трилъри и криминални романи. Страница след страница, навлизаме все по-дълбоко в заплетената история на Мал, който преди години е публикувал класацията „Осем перфектни убийства“ в блога на книжарницата, а сега това преобръща живота му по неочакван начин. Невероятно е колко много симпатизирах на героя, защото ми напомня за мен самата. Не исках книгата да свършва, а добрите новини са, че авторът подготвя продължение, за което просто нямам търпение!
Ревю на Християна Митева
Авторът е книжар във варненския „Хеликон“ на бул. „Сливница“ 22

Прочетете още

mesec

Роман за разбуждане на лятото

Вечерите идват сега бавно и са прекрасни за четене „Магията на морското стъкло” е летен …