Начало / България / Да се събудим от дългия сън

Да се събудим от дългия сън

ИЗТОК-ЗАПАДЗад завесата на демокрацията“ от Калин Тодоров разказва за България и за мафията. Как и защо за малко повече от трийсет години те се сляха? Какво накара правителствата на България да отворят широко вратите на държавата, за да бъде разграбена тя от ченгета, мутри и „бели якички“?
Кои са кукловодите, които стояха зад кулисите на демокрацията и дърпаха конците за големия обир, подпомогнат от марионетките им във властта? Дали това са обичайните заподозрени от чуждестранни и наши секретни служби, от „дълбоките държави“ на „великите сили“, или пък някой, чието име никога няма да узнаем?
Дали обаче само те са причината цялото обществено богатство да попадне в челюстите на акули от т.нар. хунта и задкулисие? Или пък вината е и в нас? Не допуснахме ли да се докараме дотук с лековерието, липсата на интерес и апатията си?
Днес в България има не народовластие, а фасадна демокрация: парламент, опозиция, съдебна власт, медии – всичко е декор. Управляват не законите и институциите, а кукловодите, въоръжени до зъби с компромати и зависимости.
И никак не е чудно, че все по-безвъзвратно потъваме към дъното. Време е да се събудим от дългия сън.
Време е да отвоюваме държавата си обратно. Дано книгата помогне за това.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!