Начало / Без категория / Племенницата на Тръмп предизвика фурор с книгата си

Племенницата на Тръмп предизвика фурор с книгата си

Предпродажбите достигнаха близо милион екземпляра

Too-Much-Never-Enough-Book-Cover

Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man – зад дългото заглавие не се крие романтичната история на семейство Тръмп, описана от сладката Мери. Всъщност президентът отдавна не си мисли такива неща за 55-годишната си племенница, която е на път да му скъса нервите. Много скоро след The Room Where It Happened на бившия съветник Джон Болтън се появява втора книга, която разкрива президента в нелицеприятна светлина. Този път обаче атаката е към личния му живот. А от Белия дом повториха процедурата по искането и тази книга да бъде спряна, но и този път безуспешно.

Арогантен и хулиган нарича Мери Тръмп своя чичо, като описва юношеските му години. Именно тези качества са му спечелили и лидерско място в очите на баща му, търговец на имоти. Мери Тръмп пише за настоящия президент на Щатите, че е емоционално празен, като причината за това е именно начинът, по който е възпитан от баща си.

Нужно е да подчертаем, че авторката на Too Much and Never Enough е всъщност клиничен психолог, което донякъде превръща написаното от нея в… диагноза. Но и Мери на практика носи тежкото семейно наследство – баща ѝ Фред Тръмп-младши починал от инфаркт, свързан с алкохолизма му, когато тя била на 16. Писането на книги пък на практика е несбъднатата досега мечта на Мери Тръмп. Тя завършва магистратура в Колумбийския университет, като темата ѝ е творчеството на Фокнър.

За чичо си смело твърди сега в Too Much and Never Enough, че страда от социопатия и нарцисизъм. Твърди, че настоящият президент я гледал похотливо, когато самата тя била младо момиче. Не може да прости на чичо си и това, че отишъл на кино, докато баща ѝ и негов роден брат умирал.

Както е известно, кирливите ризи са винаги най-любопитни в очите на обществото, а в това отношение Мери Тръмп има какво да разкаже. Сред прегрешенията на Доналд Тръмп включва и фактът, че се опитал да промени завещанието на своя баща, който вече страдал от деменция.

И останалите „срамни” моменти са все такива, които доказват, че богатите също плачат. Може би и заради това наред с огромния интерес към книгата се чуха мнения, че Мери Тръмп е „ненадежден разказвач”. За най-силни страници в книгата пък наблюдателите посочват раздела, посветен на отношенията на Мари с другата Мари, нейна баба и баща на прездента. Големите въпроси пред читателите на Too Much and Never Enough всъщност са защо след като има опита на психолог, пречупва всичко през първична емоция, а и как да ѝ се доверят при положение, че не е професионален историк, нито пък библиограф. Сега обаче книгата е на върха на славата и за някои носи поредната порция доказателства по отношение на президента. Който е все повече на фокус в нелицеприятна светлина с наближаването на изборите.

uploadscardimage14030664e54a4de-d356-426a-8505-35f6a645bc26.jpgfull-fit-in__950x534

Родителите на президента – и съответно баба и дядо на Мери

Ето накрая една любопитна статистика именно за предпродажбите и продажбите сред най-шумно появилите се заглавия напоследък в САЩ. The Room Where It Happened на Джон Болтън, която вече споменахме, достигна 780 хил. копия. A „Безусловна вярност“ на Джеймс Коми е с 600 хил. продадени екземпляра за първата седмица след отпечатването. Майкъл Уолф и неговата Fire & Fury пък са с 1,7 млн. копия за първия месец. Очевидно с тях ще се мери сега Too Much and Never Enough.

Лира.бг по материали от CNN и Mashable

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

author britt bennett and her latest book the vanishing half

HBO купи правата за книгата на върха в Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”

The Vanishing Half предизвика веднага интереса на компанията Калифорнийката Брит Бенет привлече вниманието още с …