Начало / Без категория / Племенницата на Тръмп предизвика фурор с книгата си

Племенницата на Тръмп предизвика фурор с книгата си

Предпродажбите достигнаха близо милион екземпляра

Too-Much-Never-Enough-Book-Cover

Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man – зад дългото заглавие не се крие романтичната история на семейство Тръмп, описана от сладката Мери. Всъщност президентът отдавна не си мисли такива неща за 55-годишната си племенница, която е на път да му скъса нервите. Много скоро след The Room Where It Happened на бившия съветник Джон Болтън се появява втора книга, която разкрива президента в нелицеприятна светлина. Този път обаче атаката е към личния му живот. А от Белия дом повториха процедурата по искането и тази книга да бъде спряна, но и този път безуспешно.

Арогантен и хулиган нарича Мери Тръмп своя чичо, като описва юношеските му години. Именно тези качества са му спечелили и лидерско място в очите на баща му, търговец на имоти. Мери Тръмп пише за настоящия президент на Щатите, че е емоционално празен, като причината за това е именно начинът, по който е възпитан от баща си.

Нужно е да подчертаем, че авторката на Too Much and Never Enough е всъщност клиничен психолог, което донякъде превръща написаното от нея в… диагноза. Но и Мери на практика носи тежкото семейно наследство – баща ѝ Фред Тръмп-младши починал от инфаркт, свързан с алкохолизма му, когато тя била на 16. Писането на книги пък на практика е несбъднатата досега мечта на Мери Тръмп. Тя завършва магистратура в Колумбийския университет, като темата ѝ е творчеството на Фокнър.

За чичо си смело твърди сега в Too Much and Never Enough, че страда от социопатия и нарцисизъм. Твърди, че настоящият президент я гледал похотливо, когато самата тя била младо момиче. Не може да прости на чичо си и това, че отишъл на кино, докато баща ѝ и негов роден брат умирал.

Както е известно, кирливите ризи са винаги най-любопитни в очите на обществото, а в това отношение Мери Тръмп има какво да разкаже. Сред прегрешенията на Доналд Тръмп включва и фактът, че се опитал да промени завещанието на своя баща, който вече страдал от деменция.

И останалите „срамни” моменти са все такива, които доказват, че богатите също плачат. Може би и заради това наред с огромния интерес към книгата се чуха мнения, че Мери Тръмп е „ненадежден разказвач”. За най-силни страници в книгата пък наблюдателите посочват раздела, посветен на отношенията на Мари с другата Мари, нейна баба и баща на прездента. Големите въпроси пред читателите на Too Much and Never Enough всъщност са защо след като има опита на психолог, пречупва всичко през първична емоция, а и как да ѝ се доверят при положение, че не е професионален историк, нито пък библиограф. Сега обаче книгата е на върха на славата и за някои носи поредната порция доказателства по отношение на президента. Който е все повече на фокус в нелицеприятна светлина с наближаването на изборите.

uploadscardimage14030664e54a4de-d356-426a-8505-35f6a645bc26.jpgfull-fit-in__950x534

Родителите на президента – и съответно баба и дядо на Мери

Ето накрая една любопитна статистика именно за предпродажбите и продажбите сред най-шумно появилите се заглавия напоследък в САЩ. The Room Where It Happened на Джон Болтън, която вече споменахме, достигна 780 хил. копия. A „Безусловна вярност“ на Джеймс Коми е с 600 хил. продадени екземпляра за първата седмица след отпечатването. Майкъл Уолф и неговата Fire & Fury пък са с 1,7 млн. копия за първия месец. Очевидно с тях ще се мери сега Too Much and Never Enough.

Лира.бг по материали от CNN и Mashable

Прочетете още

Disneys-Snow-White-1-e1698432109480

Латиноамериканската Снежанка – още проблеми и отложена премиера

Ще видим филмираната приказка през 2025-а Продукцията на „Дисни“, която представлява римейк на първия пълнометражен …