Начало / Без категория / Музей на щастието отвори врати в Копенхаген

Музей на щастието отвори врати в Копенхаген

Негов създател е популярният писател Майк Викинг

32969_hd

Мъничкият музей се е посветил на важните въпроси в живота ни, както казва самият Майк Викинг, автор на книги като „Малък наръчник по хюга” и „Изкуството да създаваме спомени”. Целта, която си поставя самият той, е хората да излизат от новия музей малко по-мотивирани по отношение на живота си – и заедно с това, по-щастливи.

Според писателят висше благо е да раздаваме на другите умението си да сме щастливи. Затова и самият той застава зад редица инициативи, които целят едно… Буквално да се вземем в ръце, за да осъзнаем, че животът се живее с усмивка на лицето.

Търсим щастието на неправилното място, казва Викинг в презентацията на новия музей. – Макар че сме богати като общество, трудно може да се каже същото по отношение на самите нас

eHEkF9Mtno7YNr9Y

Майк Викинг създаде и организация, която да помага на хората да са щастливи. Институтът за изследване на щастието съществува от 2013-а, като целта му е да изучава нагласите на хората по отношение на същото това щастие. Първата сериозна инициатива на организацията е именно Музеят на щастието, който заработи в средата на юли през тази 2020-а.

Музеят предлага много интерактивни изживявания, като по думите на неговите уредници, всеки посетител, преминавайки през него, сам става част от музея. Друга важна част е представянето на датската култура на щастието, която Майк Викинг описва в „Малък наръчник по люка”. Първата стъпка е логична – посетителите имат възможност да се снабдят с някоя от книгите на Майк в магазина за сувенири към музея. Входът за музея струва 47,50 датски крони, което прави 12,50 наши лева. И вратата към щастието е отворена…

Лира.бг по материали от thehappinessmuseum.com

Прочетете още

244822_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (17 юни – 23 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Преследването на Аделайн Кн.1 от дилогията CAT & MOUSE от Х. Д. …