Начало / Читателски дневник / На летен лов за книги с намаления

На летен лов за книги с намаления

Сега има прекрасни оферти за хубави заглавия

2020-06-16_07-24-24_233

Някои събират билки, като се зададе Еньовден, но нали в главите ни са само книгите, затова решихме да се поогледаме какво хубаво можем да пожънем от юнските намаления.

Прави впечатление, че отстъпките например в книжарниците на Хеликон започват от 10 и стигат чак до 45%! При това става дума за най-разнообразни книги – много от тях любими, а други в списъка за прочитане. И нови, и златни заглавия.

Именно така, разхождайки се между регалите, подбираме и нашите седем с хубава отстъпка. Чудесни са за започване на лятото!

218273_b

20% по-евтино – „Уаби саби”

Бет Кемптън ни обещава японската мъдрост за съвършено несъвършен живот в симпатичното томче. „Уаби саби” донякъде сложи начало на една вълна от интерес към Страната на изгряващото слънце. Има даже сходна книга със същото заглавие, но от друг почитател на Изтока – Франсеск Миралес. Самата Бет е японовед и помага да разбираме света именно както гледат на него самите японци. Точно Уаби саби се нарича умението да го съзираме в красиви цветове. Затова и книгата е идеална за зареждане с добро точно в началото на лятото.

220591_b

20% по-евтино – „Изкуството да създаваме спомени”

Майк Викинг натрупа огромна популярност с книгите си – той разясни вече принципите на хюга и люка, а сега се опитва да нарисува цялостна картинка на щастието и начините, по които да го запечатаме в живота си. Датчанинът създаде дори Институт за изследване на щастието, като работата му е забелязана от много световни медии. „Изкуството да създаваме спомени” може да се превърне в наш вдъхновител лятото да е по-различно от всяко друго. Заслужаваме го!

152581_b

10% по-евтино – „Любов”

Станалата вече класика книга на Елиф Шафак е уникална с това, че обединява културите на Изтока и Запада, рисувайки любовта. Най-главното качество на написаното от турската писателка е това, че вдъхновява – и сякаш ни кара да вярваме, че и нас ни очакват само хубави неща. Това е и една от най-прекрасните за препрочитане книги, а ако сега е дошъл моментът да я разтворим за първи път, ни очаква нещо много важно… всъщност отговор на въпроса „Как любовта може да промени живота ни?” А какво по-хубаво време за любов от лятото…

218951_b

10% по-евтино – „Изтънчени приказки за деликатни души”

Грабна ни корицата с финия си рисунък – и си представихме топли летни вечери, в които душата танцува по страниците на тази книга. В нея оживяват много заслужаващи си истории на такива прекрасни автори като Оскар Уайлд, Луис Карол, Уилям Блейк и много други. Според блога Tale Story „Изтънчени приказки за деликатни души” е идеалната книга за подарък – не само за скъпо същество, но и за самите нас, когато се нуждаем от глътка въздух и прегръдка. Точно така действа и самата книга – нежно и докосващо. А може да се чете и препрочита цяло лято.

221719_b

15% по-евтино – „Твоето тяло казва: „Обичай се!”

Любимата Лиз Бурбо знае как да докосне същността ни – нейната „Слушай своето тяло” отдавна се е превърнала в класика. А тук ни поощрява да направим още една крачка във вътрешния диалог. „Твоето тяло казва: „Обичай се!” представлява надникване в причините за болестите, които ни мъчат. За Лиз всяка една е нещо като подарък, който ни навестява, за да възстановим баланса в живота си. Затова и е нужно да разпознаваме какво стои зад болежките. Книгата помага да осъществим тази връзка със себе си и да видим причините за болестите. А лятното слънце и билковите аромати могат само да помогнат това да се случи.

218215_back__b

20% по-евтино – „Дневникът на Бриджит Джоунс”

Удряме го сега… през просото – нали е лято! Има моменти, в които е най-добре съзнанието да изключи, да се смеем и да сме естествени. А книгата на Хелън Филдинг е доказала качествата си в това отношение. Романът се превръща във феномен след филмирането си в началото на века. Ражда се и серия от общо четири книги, но както обикновено, първата е най-важната… Пък и настроението, което лъха от нея, е най-голямо. А то може да е заразително за цялата компания – лятото е време да сме поне малко безразсъдни, нали!

206245_b

10% по-евтино – „Затворисърце”

Искаше ни се и българско заглавие в нашата лятна кошница с книги в намаление. И романът на Константин Трендафилов е най-доброто, което можеше изобщо да ни попадне! Прекрасно написана и посветена на любовта, книгата предлага поглед към нашата действителност, белязана и от хубавото, и от лошото. Обичан и заради поезията си, Константин Трендафилов се занимава всъщност с реклама и много други странични проекти. През последните години се увлече повече от новото си амплоа – Папи Ханс, чрез което, най-общо казано, се ориентира към шоубизнеса. Но „Затворисърце” си струва да бъде разгърната сега – в безвремието на лятото.

На лов за книги с намаления ви отведе Краси Проданов

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (1 април – 7 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Пролетна магия от Кари Елкс 3. Офертата от Никол …