Начало / Свят / „Световната нощ на книгата” продължава да търси последователи

„Световната нощ на книгата” продължава да търси последователи

Американските ръководители на инициативата „Световната нощ на книгата” продължават да набират последователи, пише „USA тoday”. Откакто стартираха програма преди около месец, организаторите са достигнали 1/3 от поставените като цел нови 50 000 доброволци, всеки от които да раздаде по 20 книги на хора, които не са почитатели на четенето.

Програмата е одобрена от издатели и книготърговци. Всеки, който иска да се включи, отговаря на няколко въпроса, сред които:  „Коя книга искате да дадете и защо?, „На кого?” , „Къде?”. Карл Ленърц, директор на „Световната нощ на книгата” в САЩ заяви, че публиката „е схванала идеята моментално”. Сред предложенията за това къде да бъдат раздавани книги са болници за ветерани от войните, старчески домове, военни бази, затвори и др.

„Световната нощ на книгата” ще се проведе на 23 април. Крайният срок за записване е 1 февруари. Желаещите могат да се регистрират на официалната страница на инициативата. За събитието се избират 30 заглавия, които са селектирани чрез гласуване.

В списъка с творби, които ще се раздават и разменят от американските читатели са „Светлините на стадиона” от Х. Дж. Бисингър, „Играта на Ендър” от Орсън Скот Кард, „Игрите на глада” от Сюзан Колинс, „Мъртво вълнение” от Майкъл Конъли, „Ловецът на хвърчила” от Халед Хосейни, „Сблъсък” от Стивън Кинг, „Споделен живот” от Джоди Пико, „Безсмъртната Хенриета Лакс” от Ребека Склут, „Просто деца” – мемоари на певицата Пати Смит, „Крадецът на книги” от Маркъс Зюсак и др.

„Световната нощ на книгата” е събитие, на което книги се раздават и разменят от читатели. Първото издание е през 2010 г., а идеята е Джейми Бинг – влиятелен британски литературен агент на. Събитието е подкрепено от „Би Би Си 2”.

Свързани заглавия
Германия се присъединява към „Световната нощ на книгата” 2012

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Coverjpg

Съвременна клайнианска психоанализа

Юлия ПЕТКОВА След сборника „Психоанализа в България: тук и сега“, подписан от български аналитици и …