Начало / Свят / Германия се присъединява към „Световната нощ на книгата” 2012

Германия се присъединява към „Световната нощ на книгата” 2012

Германия се присъедини към инициативата „Световната нощ на книгата”,  съобщава thebookseller.com. По този начин страна се присъединява към Обединеното кралство и САЩ в разменянето и раздаването на милиони книги на 23 април 2012 г. Германската „Световна нощ на книгата” ще работи заедно с традиционната кампания „Приятели на четенето”.

Празненствата ще бъдат в Хамбург. Организаторите смятат, че ще присъстват известни актьори, писатели, спортисти и музиканти.
„Наша мечта е „Световната нощ на книгата” да се случва по цял свят, а включването на такава важна страна е повече от вълнуващо. Надяваме се да има огромен успех и все повече хора да се запалват по четенето и да откриват невероятни книги. Очаква се да бъдат раздадени и разменени около 3 милиона книги”, каза създателят на тази инициатива Джейми Бинг.

Сред книгите, преведени на немски, които ще се разменят и раздават в Хамбург са „Гордост и предразсъдъци” от Джейн Остин, „Здрач” от Стефани Майър, „Името на розата” от Умберто Еко и много други.

„Световната нощ на книгата” е събитие, на което книги се раздават и разменят от читатели. Първото издание е през 2010 г., а идеята е на известния литературен агент на Острова Джейми Бинг. Събитието е подкрепено от „Би Би Си 2”.

Свързани заглавия
Световната нощ на книгата” 2012 ще раздава книги на болници и затвори
Станаха ясни 30-те книги за „Световната нощ на книгата“ през 2012 г. в САЩ
САЩ се присъединяват към „Световната нощ на книгата”
Романът „Да убиеш присмехулник” е най-желан за „Световната нощ на книгата” 2012
Един милион книги ще бъдат раздадени на 5 март в Световната нощ на книгата

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …