Начало / България / „Южна пролет” започва на 18 април

„Южна пролет” започва на 18 април

Традиционният национален конкурс за дебютна литература  ще се проведе от 18 до 20 април, съобщи dariknews.bg, позовавайки се на община Хасково. Това е 40-то издание на „Южна пролет.

За конкурса се приемат първи книги и киносценарии на автори до 40 години в жанровете поезия (стихосбирки, поеми), проза, (разкази, повести, романи), литературна критика и литературна история, филмов сценарий. Дебютантите ще бъдат оценявани от компетентно жури.

Община Хасково присъжда четири официални награди: званието „Лауреат“, бронзова статуетка „Пегас“ и четири финансови награди по 1000 лв. във всеки жанр.
Организаторите връчват и награда на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев“ в размер на 1000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Ще бъдат присъдени и други допълнителни награди.

Книгите и киносценариите за конкурса, издадени от 1 януари 2011 г. до 30 март 2012 г. включително, се представят в четири екземпляра, придружени с автобиографична справка за автора и снимка, най-късно до 31.03.2012 година в Дирекция „Образование, култура, младежки дейности, спорт“ на Общината.
За базар на дебютната литература е необходимо участниците да предоставят по 10 от своите книги /при пристигането си в Хасково/. Община Хасково поема разходите за нощувки на участниците в конкурса.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nac

Рене Карабаш: Всички търсим своята божествена половина

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е книга, създадена по всички правила на епистоларния …