Начало / Ревюта / Революцията на женското мислене в една книга

Революцията на женското мислене в една книга

Роман за епохалната промяна, която дава резултат и днес

leto

Пролетно ни е, но мечтаем за лято – това е положението. Ето начин обаче да ви стане почти горещо. „Лято на Парк Авеню” (изд. Обсидиан, превод Елка Виденова, 384 стр.) обещава точно това, защото разказва една наистина доста сгряваща история. На списанието, което се е заело от сума ти десетилетия да разкрепостява женското мислене.

„Лято на Парк Авеню” е романизираната история на Хелън Гърли Браун. Тя е легенда в света и на модата, и точно на женските списания. Защото задава тон, който после копират стотици и хиляди издания по цял свят. Именно на нея „Космополитън” дължи славата си и днес.

Хелън е главен редактор на изданието общо 32 години. Напуска света ни на 90 през 2012-а. Живее точно толкова щуро, колкото подсказват и статиите в „Космополитън”. Известна е например с това, че яде салата с пръсти, понеже „така е по-секси.

Заедно с резервния чорапогащник в бюрото си дръж и резервни бикини (Хелън Гърли Браун)

HelenGurleyBrown

Но да надникнем в книгата, която ѝ е посветила Рене Роузън. В центъра на сюжета е младата фотографка Алис, която започва работа при Хелън Гърли Браун в редакцията на „Космополитън”, така че виждаме от кухнята как се случва сексуалната революция в нравите и себеосъзнаването на нежния пол.

Една жена може да поиска всичко”, това изречение е сред крилатите в книгата. При това от епоха, когато жена да заговори за секс е повече от скандално. Плетеница от страсти и емоции бродира Рене Роузън в „Лято на Парк Авеню”. Книга, която може да се чете просто като роман, но и по друг начин – като на реално случила се епохална промяна, една истинска история на разкрепостяването.

Текст Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

402663358_830825805719710_5351028147995804816_n

Денят на четенето привлече близо 180 хиляди участници

Първото издание ще остане паметно 177609 души – това е точната бройка, която публикуваха организаторите …