Начало / Ревюта / Джим Ал-Халили обяснява красиво Вселената

Джим Ал-Халили обяснява красиво Вселената

Книга ни кани да влезем в квантовия свят

jim

Науката на разбираем език – предлага ни я професор Джим Ал-Халили в своята „Пътеводител в квантовия свят” (изд. Дамян-Яков, превод Владимир Германов, 344 стр.).

57-годишният учен е роден в Ирак, но живее във Великобритания. Занимава се с физика и е един от най-известните популяризатори на науката в наше време.

Много голяма популярност му носи предаването „Атом”, което се излъчва по БиБиСи. Иначе за книгите е ясно – те затвърждават умението на Ал-Халили да разказва интересно и на достъпен език неща, от които иначе нищо, ама нищо няма да разберем!

Преди най-новата „Пътеводител в квантовия свят” вече се радвахме на „Живот на ръба”, посветена на епохата на квантовата биология и „Парадокс за деветте най-големи загадки в науката”.

А именно новата е посветена на квантовата механика. Както отбелязва ученият, точно тя разруши смятаните за непоколебими представи на човечеството за структурата на Вселената.

profiles_693

Подгответе се за едно вълнуващо пътешествие, което ще ви покаже, че светът изглежда малко по-различно от онова, което очакваме

„Пътеводителят в квантовия свят” на професор Джим Ал-Халили от виртуалния „Хеликон”

Текст Краси Проданов

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …