На фокус
Начало / Ревюта / Джим Ал-Халили обяснява красиво Вселената

Джим Ал-Халили обяснява красиво Вселената

Книга ни кани да влезем в квантовия свят

jim

Науката на разбираем език – предлага ни я професор Джим Ал-Халили в своята „Пътеводител в квантовия свят” (изд. Дамян-Яков, превод Владимир Германов, 344 стр.).

57-годишният учен е роден в Ирак, но живее във Великобритания. Занимава се с физика и е един от най-известните популяризатори на науката в наше време.

Много голяма популярност му носи предаването „Атом”, което се излъчва по БиБиСи. Иначе за книгите е ясно – те затвърждават умението на Ал-Халили да разказва интересно и на достъпен език неща, от които иначе нищо, ама нищо няма да разберем!

Преди най-новата „Пътеводител в квантовия свят” вече се радвахме на „Живот на ръба”, посветена на епохата на квантовата биология и „Парадокс за деветте най-големи загадки в науката”.

А именно новата е посветена на квантовата механика. Както отбелязва ученият, точно тя разруши смятаните за непоколебими представи на човечеството за структурата на Вселената.

profiles_693

Подгответе се за едно вълнуващо пътешествие, което ще ви покаже, че светът изглежда малко по-различно от онова, което очакваме

„Пътеводителят в квантовия свят” на професор Джим Ал-Халили от виртуалния „Хеликон”

Текст Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

e4fcb416e4677643a719927afdc97

Две книги за волята да надмогнеш обстоятелствата

Книжните портрети и автобиографии са търсено четиво Жанрът бележи разцвет – може би такива личности …