Начало / Любопитно / Вдъхновяваща история за конска библиотека е на път да се превърне във филм

Вдъхновяваща история за конска библиотека е на път да се превърне във филм

Новата книга на Джождо Мойс събуди апетита на големите студия

IMG_6777

Името Джоджо Мойс може да е най-широко познато заради екранизацията на „Аз преди теб“, но почитателите ѝ знаят, че създава много други красиви истории. Неслучайно нейна книга се оказа най-заеманата от Столична библиотека за последните пет години.

Най-новият ѝ роман се казва The Giver of Stars и е на път също да се появи на големия екран, след като Юнивърсъл Студиос купи правата за филмовата адаптация.

Вдъхновена на реални събития, The Giver of Stars разказва за пет жени, които стават част от пътуващата библиотека на Елинор Рузвелт. Жените пътуват с коне из планините на Кентъки, преодолявайки с общи сили дива природата и закостенели порядки, за да донесат томове знание на хора, живеещи в отдалечени райони, някои от които преди не са се докосвали до книги. По пътя те откриват приятелства, любов, независимост и приключения.

Работата по филма е на съвсем ранен етап, така че все още се знае много малко. Сценарият и режисурата са поверени на Ол Паркър („Mamma Mia: Отново заедно“). Макар да не работи по сценария, Джоджо Мойс казва, че ще участва активно в създаването на филма и по думите ѝ, „ако не внимават, ще се промъкна на някой кон и ще бъда статист на заден фон.

По материали от bookbub.com: Ася Михайлова

Прочетете още

the-family

Робърт де Ниро на 80 – филми по книги са най-впечатляващи в кариерата му

Живата икона продължава да играе Славният актьор е роден на 17 август 1943-а в Ню …