Начало / Ревюта / Магията на коледарите

Магията на коледарите

221626_bЗорница Гроздева, Хеликон Велико Търново

Новият детски роман на Елена Павлова е празник сам по себе си, независимо по кое време на годината го отворите.

Сюжетът ни потапя в дълбоки снежни преспи, сложни семейни и междусъседски отношения, съпроводени с магията на коледарските песни. Гостуването в Коледун махала събужда носталгия по безгрижните ваканции при баба и дядо, по аромата на мекици, с който е изпълнен въздухът рано сутрин и дебелите тежки юргани в зимните нощи. От книгата бликат уют и топлота. Поне докато земята не се отваря под краката на Калинка и един гад… имах предвид “негодник” не я запраща в Долната земя, заедно с момиче от рода Дяволашки, с които ги дели вековна вражда.

И не че там, в Долната земя, им е лошо, дори напротив – срещат се с далечни роднини − просто приключението се завихря с такава скорост, че не остава много време човек да се наслади на обстановката. И докато Калинка и Ганка се опитват да останат незабелязани от долноземските власти и да попречат на плановете на брат ù, Лъчко и останалите Долноземски се подготвят за спасителна мисия, от която не се знае дали ще има кой да спаси тях самите.

Заземете се добре, защото роенето на халите наближава и макар празниците да минаха – подгответе си коледарска песен за всеки случай.

Прекрасните илюстрации на Гергана Грънчарова съвсем улесняват потапянето в този вълшебен свят.

Прочетете още

226618_b

Всеки иска да бъде част от история, която си заслужава да бъде записана

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Някога, много отдавна, Времето се влюбило в Съдбата, но звездите …