На фокус
Начало / България / Необходим отговор за съдбата на бургаската книжарница „Хеликон”

Необходим отговор за съдбата на бургаската книжарница „Хеликон”

850x565_U1_helikon

Скъпи приятели,

благодарим ви, че се вълнувате какво ще се случи с бургаската книжарница „Хеликон“. За нас това означава много! Затова ви уверяваме, че макар създалата се ситуация да ни изправя пред проблеми, приемаме я като предизвикателство и гледаме напред.

Така добре познатата и обичана книжарница „Хеликон-Бургас” е открита на 1 юли 1996г. Сградата е преустроен от компанията склад за зърно по договор за наем с тогавашните собственици.

Изтеклият през юни 2019 г. договор беше подновен за една година от новия мажоритарен собственик, който предвижда строителство. Имаме думата му в новата сграда да се отдели голямо пространство за организиране на книжарница „Хеликон” отново в същия мащаб.

През този период от около година и половина-две нашите приятели и клиенти ще могат да намират книгите и доброто обслужване на „Хеликон” на две нови места, които са достатъчно удобни като локации. И те са вече известни – едната на ъгъла на „Александровска“ и „Македония“, а втората – близо до компаса на ул. „Васил Априлов“.

Твърдо вярваме, че книжарница „Хеликон“ на площад „Тройката” не само ще я има в Бургас, но и ще се завърне в много по-красив, многообразен и съвременен вид. Защото „Хеликон“ е част от духа на нашия любим Бургас.

Бургас и „Хеликон“ винаги са били и ще си останат едно цяло!

Ваши

семейство Панайотови

chovek

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

219758_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 февруари – 5 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Войната на буквите от Людмила Филипова 2. Където пеят раците от Дилия …