Начало / България / Необходим отговор за съдбата на бургаската книжарница „Хеликон”

Необходим отговор за съдбата на бургаската книжарница „Хеликон”

850x565_U1_helikon

Скъпи приятели,

благодарим ви, че се вълнувате какво ще се случи с бургаската книжарница „Хеликон“. За нас това означава много! Затова ви уверяваме, че макар създалата се ситуация да ни изправя пред проблеми, приемаме я като предизвикателство и гледаме напред.

Така добре познатата и обичана книжарница „Хеликон-Бургас” е открита на 1 юли 1996г. Сградата е преустроен от компанията склад за зърно по договор за наем с тогавашните собственици.

Изтеклият през юни 2019 г. договор беше подновен за една година от новия мажоритарен собственик, който предвижда строителство. Имаме думата му в новата сграда да се отдели голямо пространство за организиране на книжарница „Хеликон” отново в същия мащаб.

През този период от около година и половина-две нашите приятели и клиенти ще могат да намират книгите и доброто обслужване на „Хеликон” на две нови места, които са достатъчно удобни като локации. И те са вече известни – едната на ъгъла на „Александровска“ и „Македония“, а втората – близо до компаса на ул. „Васил Априлов“.

Твърдо вярваме, че книжарница „Хеликон“ на площад „Тройката” не само ще я има в Бургас, но и ще се завърне в много по-красив, многообразен и съвременен вид. Защото „Хеликон“ е част от духа на нашия любим Бургас.

Бургас и „Хеликон“ винаги са били и ще си останат едно цяло!

Ваши

семейство Панайотови

chovek

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

stendahl

Червено и… верно

Иван ГОЛЕВ Не бях чел романа на Стендал до мига, в който преди няколко месеца …