Начало / Любопитно / Дан Браун написа поетична книга за деца

Дан Браун написа поетична книга за деца

Wild Symphony комбинира класическото четене с музикален съпровод

Dan-Brown_Wild-Symphony-Recording-Session

Славният автор на „Шифърът на Леонардо” предлага умилителни стихотворенийца за най-малките, но книгата му е и сбъдната мечта! Чрез нея обръща внимание и на другата си голяма любов – музиката. Книгата има музикален продуцент и озвучаване, което може да бъде чуто чрез специално приложение.

Иначе всеки разтвор в Wild Symphony е посветен на някое животно – и точно музиката помага децата да допълнят представата си за него. „С удоволствие разказвам истории – казва писателят, – и в своите романи свързвам какви ли не теми. В случая с Wild Symphony с огромна наслада създадох многопластово преживяване в истинския смисъл на думата, защото използвах три езика едновременно – този на изобразителното изкуство, на музиката и на поезията.

Книгата ще излезе в края на лятото в САЩ, ще се появи и в превод на български

86935402_3367096089971717_3063608581782765568_o

Илюстрациите Дан Браун поверява на една талантлива унгарска художничка – Сюзан Батори. Самата тя казва, че обича книгите, които илюстрира, да са пълни с хумор и весели герои. Музикалният продуцент Боб Лорд пък споделя за Wild Symphony, че ще е преживяване и от музикална страна. А стиховете на Дан Браун ще се превърнат за най-малките в прозорец към света. Изданието е планирано в САЩ за 1 септември, ще излезе и у нас.

Лира.бг по материали от Random House Children’s Books

Прочетете още

9a4ff6717175ebd6dd534c198131ea21

Дан Браун празнува 60, Ричард Бах докосва като чайка 88

Все чудесни писатели са родени през юнските дни Авторите, които са рожденици, са все наши …