Начало / Любопитно / Дан Браун написа поетична книга за деца

Дан Браун написа поетична книга за деца

Wild Symphony комбинира класическото четене с музикален съпровод

Dan-Brown_Wild-Symphony-Recording-Session

Славният автор на „Шифърът на Леонардо” предлага умилителни стихотворенийца за най-малките, но книгата му е и сбъдната мечта! Чрез нея обръща внимание и на другата си голяма любов – музиката. Книгата има музикален продуцент и озвучаване, което може да бъде чуто чрез специално приложение.

Иначе всеки разтвор в Wild Symphony е посветен на някое животно – и точно музиката помага децата да допълнят представата си за него. „С удоволствие разказвам истории – казва писателят, – и в своите романи свързвам какви ли не теми. В случая с Wild Symphony с огромна наслада създадох многопластово преживяване в истинския смисъл на думата, защото използвах три езика едновременно – този на изобразителното изкуство, на музиката и на поезията.

Книгата ще излезе в края на лятото в САЩ, ще се появи и в превод на български

86935402_3367096089971717_3063608581782765568_o

Илюстрациите Дан Браун поверява на една талантлива унгарска художничка – Сюзан Батори. Самата тя казва, че обича книгите, които илюстрира, да са пълни с хумор и весели герои. Музикалният продуцент Боб Лорд пък споделя за Wild Symphony, че ще е преживяване и от музикална страна. А стиховете на Дан Браун ще се превърнат за най-малките в прозорец към света. Изданието е планирано в САЩ за 1 септември, ще излезе и у нас.

Лира.бг по материали от Random House Children’s Books

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …