Начало / Свят / Братът на новия лидер на Северна Корея критикува режима в книга

Братът на новия лидер на Северна Корея критикува режима в книга

Най-големият син на покойния севернокорейски лидер Ким Чен Ир – Ким Чен Нам се съмнява в способността на своя полубрат да ръководи държавата и прогнозира провала му в нова книга, която трябва да излезе в Япония тази седмица, съобщи „Мениджър”, позовавайки се на abcNEWS. Озаглавена „Баща ми, Ким Чен Ир и аз“, книгата се базира на интервюта и имейли между японският журналист Йоги Гоми и Ким Чен Нам за период от седем години. Книгата разкрива любопитни факти за отношенията в семейството.

Ким Чен Нам, споделя, че баща му първоначално се противопоставил на наследственото предаване на властта, заявявайки, че това би навредило на неговите постижения, заедно с тези на баща му Ким Ир Сен. Но в крайна сметка променил мнението си, убеден, че семейната приемственост във властта ще опази стабилността в Северна Корея.

„Династичната приемственост е шега за външния свят,“ посочва Ким Чен Нам и заявява, че режимът на неговия полубрат му Ким Чен Ун няма да трае дълго.
Ким Чен Нам също така твърди,че неговият полубрат е определен да бъде следващият лидер, единствено заради физическата прилика с дядо им и признава, че никога не е се е срещал с новия лидер на страната Ким Чен Ун.

„Без реформи, Северна Корея ще се срине и когато тези промени станат, режимът ще падне“, казва най-големият сина на бившия лидер Ким Чен Ир. „Мисля, че губим ценно време, като се чудим дали да продължим с реформи или да се придържаме към сегашната политическа структура.“

Ким Чен Нам не крие, че е в разрив с останалата част от семейството Ким. Известен като плейбой, той прекарва голяма част от времето си в Макао. През 2001 г. беше арестуван, след като се опита да влезе в Япония с фалшив паспорт, за да посети „Дисниленд“ в Токио, с което изпадна завинаги в немилост пред баща си. Самият Ким Чен Нам смята обаче, че идеологически различия, а не начинът му на живот са причината баща му да се обърне срещу него.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

118774598_5002640429762080_4006790840618526013_n

Петима руски автори за почитателите на Елена Феранте

Книгите им ще ви харесат, ако обичате стила на загадъчната италианка Ако неаполитанската тетралогия на …