Начало / Свят / Братът на новия лидер на Северна Корея критикува режима в книга

Братът на новия лидер на Северна Корея критикува режима в книга

Най-големият син на покойния севернокорейски лидер Ким Чен Ир – Ким Чен Нам се съмнява в способността на своя полубрат да ръководи държавата и прогнозира провала му в нова книга, която трябва да излезе в Япония тази седмица, съобщи „Мениджър”, позовавайки се на abcNEWS. Озаглавена „Баща ми, Ким Чен Ир и аз“, книгата се базира на интервюта и имейли между японският журналист Йоги Гоми и Ким Чен Нам за период от седем години. Книгата разкрива любопитни факти за отношенията в семейството.

Ким Чен Нам, споделя, че баща му първоначално се противопоставил на наследственото предаване на властта, заявявайки, че това би навредило на неговите постижения, заедно с тези на баща му Ким Ир Сен. Но в крайна сметка променил мнението си, убеден, че семейната приемственост във властта ще опази стабилността в Северна Корея.

„Династичната приемственост е шега за външния свят,“ посочва Ким Чен Нам и заявява, че режимът на неговия полубрат му Ким Чен Ун няма да трае дълго.
Ким Чен Нам също така твърди,че неговият полубрат е определен да бъде следващият лидер, единствено заради физическата прилика с дядо им и признава, че никога не е се е срещал с новия лидер на страната Ким Чен Ун.

„Без реформи, Северна Корея ще се срине и когато тези промени станат, режимът ще падне“, казва най-големият сина на бившия лидер Ким Чен Ир. „Мисля, че губим ценно време, като се чудим дали да продължим с реформи или да се придържаме към сегашната политическа структура.“

Ким Чен Нам не крие, че е в разрив с останалата част от семейството Ким. Известен като плейбой, той прекарва голяма част от времето си в Макао. През 2001 г. беше арестуван, след като се опита да влезе в Япония с фалшив паспорт, за да посети „Дисниленд“ в Токио, с което изпадна завинаги в немилост пред баща си. Самият Ким Чен Нам смята обаче, че идеологически различия, а не начинът му на живот са причината баща му да се обърне срещу него.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …