Начало / Читатели / Коледа в книгите. 14 прекрасни цитата за най-топлия празник

Коледа в книгите. 14 прекрасни цитата за най-топлия празник

Почерпете вдъхновение, а после изберете сами четиво

DolniPoustevn

Много често действието в любимите ни книги се развива именно по Коледа. При това тук не говорим единствено за класики като „Коледна песен“ на Дикенс. Макар че и тя присъства в тази подборка на британския в. „Телеграф“. Коледните цитати в нея могат да ни вдъхновят да открием или пък да препрочетем някоя книга. Може да ги превърнем в коледни късметчета или пък да ги изпишем и така да станат част от празничната украса у дома. Най-малкото, стоплят сърцето и напомнят, че сега е времето да сме щастливи.

Може би Коледа – помисли си той, – не се продава в магазините. Може би Коледа е нещо повече“ (How the Grinch Stole Christmas – класика за деца на д-р Сюс от 1957 г.)

Човек никога не може да има достатъчно чорапи. Още една Коледа дойде и си отиде, а аз не получих и един чифт. Хората продължават да настояват да ми подаряват книги!(реплика на професор Дъмбълдор към Хари Потър в поредицата на Дж. К. Роулинг)

Почувствах се претъпкана, тъпа и разочарована, както винаги се чувствам в деня след Коледа.(американската писателка Силвия Плат)

„Винаги зима, но никога Коледа!“ (К. С. Луис в „Лъвът, Вещицата и дрешникът“ – първа книга от класиката за деца „Хрониките на Нарния“)

„Коледа! Ако идването ѝ не събуждат у човек весели мисли в ума и весели чувства в гърдите, значи определено мрази човечеството.“ (Чарлз Дикенс, автор на класиката „Коледна песен)

tri

„И така, дойде Коледа… а ти какво направи?“ (Джон Ленън в незабравимата си песен Happy Xmas (War Is Over))

„Коледа е времето за запалване на огъня на гостоприемството у дома и пламъка на добротата в сърцето“ (Уошингтън Ървинг, автор на „Легенда за Сънната долина“)

„И миналата година валеше сняг. Направих снежен човек, брат ми го събори, аз съборих брат ми и после пихме чай“ (Дилън Томас, поетът, който си отива от света ни по време на литературно четене – автор на „Коледата на едно дете в Уелс“)

„Хубавото на Коледа е, че подобно на гръмотевичните бури, винаги идва и винаги я посрещаме заедно.“ (Гарисън Кейлър – писател, хуморист и радиоводещ)

„Аз ще почитам Коледата в сърцето си и ще се опитвам да я чествам цялата година!“ (Ебенезър Скрудж в „Коледна песен“ от Чарлз Дикенс)

„Какъв подарък би искал Исус от Дядо Коледа?“ (Салман Рушди в романа си Fury)

„Беше началото на най-великата Коледа в историята. Малко храна, нямаше подаръци. Но имаха снежен човек в мазето.“ (Маркъс Зюсак в трогателния си бестселър „Крадецът на книги“)

„Истинският Дядо Коледа се разхожда по магазините…“ (Лемъни Сникет в своята „Поредица от злополучия“)

„На Коледа стават чудеса, Пат. Всички ги знаят тези глупости! (Матю Куик в книгата си „Наръчник на оптимиста“)

Лира.бг по материали от „Телеграф“

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

2020-06-23_11-23-25_206

Пет цитата от скритата книга на Наполеон Хил

„Да прецакаш дявола” до края на юни вместо 14,95 струва 8,97 лв. в „Хеликон“ Ръкописът …