Начало / Читателски дневник / „Хеликон Стамболийски” се прероди на „Съборна”

„Хеликон Стамболийски” се прероди на „Съборна”

хеликон-2-1024x681

Екипът на „Хеликон Стамболийски“

Казано е: Единственото вечно нещо е промяната. Харесва ли ни или не, за добро или зло, и в природата, и в живота ни това е принципът, който ни управлява.

Преди 20 години, през октомври 1999 година, една малка книжарница отваря врати на партерния етаж на Министерството на културата в центъра на София. Така „Хеликон Стамболийски” 17 става първият столичен представител на бъдещата най-голяма родна Верига книжарници „Хеликон”. Тесничка, с наредени нагъсто стелажи с книги, тя запазва традиционния уют на досегашните книжни магазини, но и се отличава от тях – с пъстротата на заглавията си, с атмосферата си на свободен творчески дух и най-вече с гостоприемните си книжари, готови винаги да съдействат с усмивка и съвет. Година след година това малко туптящо сърце привлича все повече верни приятели на книгата. Под ръководството на Юлия Калановска книжарницата става една от водещите в цялата страна по продажби и авторитет. В „Дядовата ръкавичка” редовно се отбиват знакови фигури на културния, образователния и политическия ни живот. И заслужено с времето идва и признанието – Национална награда за книгоразпространение „Христо Г.Данов”, както и двукратното звание „Книжарница на годината” във Веригата, която вече наброява 28 книжарници в цяла България.

10487191_309971705850670_3626132403853185744_nКнижарницата на „Стамболийски“

Наскоро, уви, кипежът на „Стамболийски” неочаквано секна. И не е чудно, че като пред разрушен от бурята кошер, объркани пчели все още кръжат наоколо и не знаят накъде да се отправят за приятелство и закрила. Ала нека не ги обезсърчаваме! Животът продължава! Съвсем наблизо, има-няма на 500 метра, от другата страна на храма „Света Неделя”, на улица „Съборна” 5 ги очаква нов дом. Приютил част от екипа на старата книжарница, в него традицията се среща с по-удобния интериор и с по-закътаната атмосфера на шумния град. А и мястото сякаш е знаково – къде другаде да се СЪБЕРАТ опитът и младостта, ако не на „Съборна”?

ЗА СтамболийскиНовият екип на „Хеликон Съборна“

И така, приятели на „Хеликон Стамболийски” и на книгите, заповядайте на „Съборна” 5! Старият-нов управител Юлия Калановска и младият ù амбициозен екип са на ваше разположение. Радваме се, че мнозина от вас вече намериха пътя за този нов кошер. Нека и останалите ги последват – още малко разходка из красивия столичен център никога не е излишна. Освен това и тук книгите жадуват отново да ги вземете в ръце и да ги запрелиствате с любопитни пръсти. Добре дошли!

А „Света Неделя” да продължава да бди над всички нас! 13653179_10153874296501588_7539438374648243678_o-768x510

На „Съборна“ хиляди детски герои очакват своите малки четящи приятели

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bty

Втора книжарница на „Хеликон“ заработи в Града на липите

„Хеликон-Стара Загора 2“ ви очаква! Продълженията се радват на успех не само в книгите. Те …