Начало / Мемоарите на Джейси Дугард са № 1 в „Амазон”

Мемоарите на Джейси Дугард са № 1 в „Амазон”

В „Откраднат живот“ американката разказва за 18-те години, които прекара в плен

 

Мемоарите на Джейси Дугард, която прекара 18 години в плен, след като беше отвлечена, е най-поръчваната книга в „Амазон”, съобщи „Лос Анджелис таймс”. „Откраднат живот” се изстреля на върха, след като Дугард даде драматично интервю през уикенда за американската телевизия „Ей Би Си“.

Джейси Дугард е отвлечена през 1991 г., когато е на 11 години, от Филип Гаридо и неговата съпруга Нанси. Преди да бъде открита през 2009 г., тя прекарва 18 години под навес в задния двор на насилниците. През това време е била бита и изнасилвана системно. Родила е 2 дъщери.

В интервюто Дугард разкрива, че в началото единствената компания, която е имала, е бил паяк, кръстен от нея Бианка. „Живях в собствен свят. Насилието върху мен беше единственото нещо, което познавах”. Нейна говорителка заяви, че Дугард не е използвала писател в сянка, а е написала сама своите мемоари.

Филип Гаридо е криминално проявен с обвинение в изнасилване през 70-те години. Той е бил с условна присъда, когато е отвлякъл Джейси. В предаването на „Ей Би Си“ стана ясно, че местната полиция е имала много възможности да открие отвлеченото момиче, но се е провалила поради немарливост. Гаридо, вече 60-годишен, беше осъден на доживотен затвор. Неговата съпруга Нанси, на 55, е осъдена на 36 години затвор. Дугард и семейството й получихаха обезщетение от 20 милиона долара.
Фото:en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dante

Редактираха Данте в опит за повече коректност

700-годишнината от смъртта на великия поет честваме през 2021-а Пасажи, които са обидни за исляма, …