Начало / България / Защо те са най-високите хора в света и имат най-пищния карнавал извън Бразилия?

Защо те са най-високите хора в света и имат най-пищния карнавал извън Бразилия?

221335_bЗащо нидерландците са такива каквито са? Какво е „оранжева треска“? Защо те са най-високите хора в света и имат най-пищния карнавал извън Бразилия? Как една от най-малките държави е толкова значима и завладяваща?

След случайна среща Бен Коутс оставя живота си в Лондон и се мести в Нидерландия. Там научава езика, работи за местна фирма и се жени за нидерландка. Авторът успява да разкрие на читателите сърцето на страната, като излиза извън обичайните туристически атракции и клишета. От любовта към млечните продукти и бирата, през отношението към природата и известната нидерландска толерантност до това как успяват да са по-богати от почти всички останали, въпреки че работят далеч по-малко.

Пътепис, история и личен разказ за една непрестанно променяща се страна.

Бен Коутс е роден в Англия. Работил е като политически съветник и журналист. В момента живее в къща в провинция в Нидерландия заедно със семейството си. Книгата Това е Нидерландия или защо лалетата са различни (изд. „Ера“) е разказ за един англичанин, който се превръща в нидерландец и това му харесва.