На фокус
Начало / Любопитно / Българска книга полита в космоса

Българска книга полита в космоса

Ракета от Нова Зеландия ще я понесе на борда си

bd2-1

Книгата ще е в електронен формат – става въпрос за „Аз, виртуалният астронавт“ на Светослав Александров. В Хеликон може да я откриете също като електронно издание в раздел Научно-популярни.

Авторът разказва пред телевизия Нова, че флашката с книгата ще бъде прикрепена към платформа, която ще освобождава спътници. Изстрелването на ракетата е планирано за 25 ноември. Ще има обаче и втори старт – догодина, през април, на борда на „Дискавъри“.

Ученият очаква книгата му да се издигне на височина от около 400-500 км. Самият акт е със символична стойност, като така българинът иска да демонстрира как всеки може да стане част от космическото развитие на човечеството. „Аз, виртуалният астронавт“ е посветена именно на тази мисия. В нея описва например как можем да открием комета или как да следим в реално време какво се случва на Марс.

knig

Виртуалната космонавтика е реална и възможна, подчертава в книгата Светослав. Интернет, мобилните телефони и компютри дават тази възможност. При това всички тези възможности са обяснени по най-добрия начин от един от най-успешните популяризатори на науката у нас в съвременността. Авторът е доктор в областта на биологичните дисциплини и от дълги години списва сайта Космос БГ. Достига и до финала на предаването на БНТ „Големият избор“, в което защитава идея за развитие на високи технологии и опазване на околната среда. Има публикувани роман и разкази с научнофантастична тематика.

Лира.бг по материали от Космос БГ и български медии
Снимка от телевизия „Европа“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

JamesLovelockin2005

Сбъднатите пророчества за бъдещето на Джеймс Лавлок

Идеите му са прекалено новаторски и за съвременния свят Футуролог и писател с необикновено влияние …