Начало / Любопитно / Българска книга полита в космоса

Българска книга полита в космоса

Ракета от Нова Зеландия ще я понесе на борда си

bd2-1

Книгата ще е в електронен формат – става въпрос за „Аз, виртуалният астронавт“ на Светослав Александров. В Хеликон може да я откриете също като електронно издание в раздел Научно-популярни.

Авторът разказва пред телевизия Нова, че флашката с книгата ще бъде прикрепена към платформа, която ще освобождава спътници. Изстрелването на ракетата е планирано за 25 ноември. Ще има обаче и втори старт – догодина, през април, на борда на „Дискавъри“.

Ученият очаква книгата му да се издигне на височина от около 400-500 км. Самият акт е със символична стойност, като така българинът иска да демонстрира как всеки може да стане част от космическото развитие на човечеството. „Аз, виртуалният астронавт“ е посветена именно на тази мисия. В нея описва например как можем да открием комета или как да следим в реално време какво се случва на Марс.

knig

Виртуалната космонавтика е реална и възможна, подчертава в книгата Светослав. Интернет, мобилните телефони и компютри дават тази възможност. При това всички тези възможности са обяснени по най-добрия начин от един от най-успешните популяризатори на науката у нас в съвременността. Авторът е доктор в областта на биологичните дисциплини и от дълги години списва сайта Космос БГ. Достига и до финала на предаването на БНТ „Големият избор“, в което защитава идея за развитие на високи технологии и опазване на околната среда. Има публикувани роман и разкази с научнофантастична тематика.

Лира.бг по материали от Космос БГ и български медии
Снимка от телевизия „Европа“

Прочетете още

Февруари_1140x403-2

Акцентите на февруари – здраве, мода, екшън и игра!

Четирите книги на месец февруари обещават здравословно всекидневие, разходка по подиумите на висшата мода и коридорите на …