Начало / България / Известни личности покани за книжари великотърновският Хеликон

Известни личности покани за книжари великотърновският Хеликон

Журналисти, политолози и писатели ще заменят екипа

nik

Седмицата на ВИП книжарите започва на 11 ноември 2019-а повече от ударно. Любимите си книги след 17 ч. ще предлага на клиентите Николай Венков (на снимката горе), който е редактор във в-к „Янтра днес“. Във вторник пък – 12 ноември, също след 17, в книжарницата ще е Елена Чамуркова. До скоро тя работеше като журналист в политическия ресор, но родната действителност – и в медиите, и в политиката, я накара да се оттегли от професията. Затова пък се изявява чудесно в амплоато си на писател. „Обществена поръчка“ например е повече от злободневен роман, защото основната сюжетна линия е за подготовката на изборна кампания. Наскоро излезе и „Изнудвачът“ – заглавието и в този случай е показателно за съдържанието…

ВИП книжар в сряда, 13 ноември от 17 във великотърновския Хеликон ще е Сашка Александрова, дългогодишен журналист във в. „Борба“. Сашка е поетична душа, има издадени стихосбирка и сборник с есета, носещ красивото заглавие „Раждането на поетичната душа“.

На 14 ноември от 18 ч. читатели и клиенти в Хеликон ще очаква Мирослав Дечев. Обичаният телевизионен водещ също ще предложи на всички, които прекрачат прага на книжарницата, любимите си заглавия.

ВИП седмицата във великотърновския Хеликон завършва в петък, 15 ноември – тогава от 17 на линия ще е Стоян Николов-Торлака, знаменитият автор на „Северозападен романъ“ и други нашумели книги. Интересното е, че тази година се отбелязва „светла петилетка“, по думите на автора, от излизането на „Северозападен романъ“, която е и първата книга, написана изцяло на северозападен диалект. А сега се открива чудесна възможност за автограф – и от Торлака, пък и от останалите ВИП книжари, с които ще можем да поговорим и за хубави книги, пък и за живота въобще.

Вижте програмата на ВИП книжарите от 11 до 15 ноември във Велико Търново

Лира.бг по информация от Хеликон Велико Търново

Прочетете още

brian-cox-balgariq-1024x576

Защо E=mc2? Брайън Кокс ще ни отговори лично в София

Ученият върви по стъпките на Карл Сейгън Английският физик е известен и у нас със …