Начало / България / Известни личности покани за книжари великотърновският Хеликон

Известни личности покани за книжари великотърновският Хеликон

Журналисти, политолози и писатели ще заменят екипа

nik

Седмицата на ВИП книжарите започва на 11 ноември 2019-а повече от ударно. Любимите си книги след 17 ч. ще предлага на клиентите Николай Венков (на снимката горе), който е редактор във в-к „Янтра днес“. Във вторник пък – 12 ноември, също след 17, в книжарницата ще е Елена Чамуркова. До скоро тя работеше като журналист в политическия ресор, но родната действителност – и в медиите, и в политиката, я накара да се оттегли от професията. Затова пък се изявява чудесно в амплоато си на писател. „Обществена поръчка“ например е повече от злободневен роман, защото основната сюжетна линия е за подготовката на изборна кампания. Наскоро излезе и „Изнудвачът“ – заглавието и в този случай е показателно за съдържанието…

ВИП книжар в сряда, 13 ноември от 17 във великотърновския Хеликон ще е Сашка Александрова, дългогодишен журналист във в. „Борба“. Сашка е поетична душа, има издадени стихосбирка и сборник с есета, носещ красивото заглавие „Раждането на поетичната душа“.

На 14 ноември от 18 ч. читатели и клиенти в Хеликон ще очаква Мирослав Дечев. Обичаният телевизионен водещ също ще предложи на всички, които прекрачат прага на книжарницата, любимите си заглавия.

ВИП седмицата във великотърновския Хеликон завършва в петък, 15 ноември – тогава от 17 на линия ще е Стоян Николов-Торлака, знаменитият автор на „Северозападен романъ“ и други нашумели книги. Интересното е, че тази година се отбелязва „светла петилетка“, по думите на автора, от излизането на „Северозападен романъ“, която е и първата книга, написана изцяло на северозападен диалект. А сега се открива чудесна възможност за автограф – и от Торлака, пък и от останалите ВИП книжари, с които ще можем да поговорим и за хубави книги, пък и за живота въобще.

Вижте програмата на ВИП книжарите от 11 до 15 ноември във Велико Търново

Лира.бг по информация от Хеликон Велико Търново

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

236391_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 ноември – 20 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сърце от Виктория Бешлийска 2. Заподозрени от Даниел Стийл 3. Имам нещо …