Начало / Ревюта / На крачка от убиеца с Нора Робъртс

На крачка от убиеца с Нора Робъртс

Серията „В смъртта“ на обичаната писателка вече наброява близо 50 книги

nora

Най-новата – „Неблагодарност в смъртта“, предлага изненада за читателите. За разлика от всички досега, в новото криминале Робъртс показва и на читателя, и на инспектора от Нюйоркската полиция Ив Далас кой е убиецът и как е извършил убийството… Въпреки това Далас е силно затруднена да го открие, върви на крачка зад него. След като престъпникът първо убива своите родители, започва серия от престъпления, от които не е защитен никой. В разплитането на случая отново е врегнат целият отдел, ръководен от Далас.

Естествено, на една ръка разстояние от нея е съпругът й Рурк – най-богатият човек на планетата. Ако читателят отдели тази нишка от цялата серия „В смъртта“, ще може да прочете един любовен роман, в който Ив и Рурк се разбират от половин дума, готвят еднакво обичани специалитети в роботизираните си печки и единствено те на цялата планета пият истинско кафе, а не някакъв соев заместител.

В книгата щъкат и малко научно-фантастични елементи – андроиди слугуват на хората, а колите летят във въздуха. Може би те са капката, която кара криминалните романи на Нора Робъртс да се четат на един дъх и едновременно с това да имат коренно различни фенове от тези, които харесват любовните поредици на същата авторка. Потърсете „Неблагодарност в смъртта“ и ще се заразите да прочетете цялата поредица „В смъртта“.

Ревю на Борислав Курдов
Авторът е книжар в Хеликон Търговище

Прочетете още

46055_b

Излекувай тялото си с мисъл и книга

Благотворни страници пише Луиз Хей Лекторка и писателка, Хелън Вера Лъни, както звучи истинското ѝ …