На фокус
Начало / Свят / Комикс превърна Иисус в супергерой

Комикс превърна Иисус в супергерой

Вълна от възмущение забави издаването му

1552433648979.0

Second Coming вече е на пазара от известно време, като предлага един привлекателен и простичък сюжет – Иисус се завръща на Земята, само че като супергероѝ. Идеята за такова развитие на божествените дела е на Марк Ръсел, като илюстрациите са от Ричард Пейс. Разбира се, няма изненада и в това, че много вярващи приеха идеята за богохулна. Точно това принуди издателите от DC Comics да прекратят работата върху рисуваната книга в последния момент. Точно техният офис е и родният дом на величия като Супермен и Батман, но засега – оказва се, Иисус е нежелан в тази звездна компания.

Интерес към дръзкия проект все пак прояви друг издател – AHOY Comics, и така идеята получи зелена светлина. Всъщност и в комикса Иисус се стреми да уреди нещата мирно и благо, но както става обикновено в рисуваните истории, пък и в живота, нещата скоро излизат от контрол. Бог нарежда на най-могъщия супергерой на Земята – Сънстар, да приеме възлюбения му син и неговия съквартирант, че да ги научи как да си служат по-грубичко със силата. Иисус обаче се хваща за главата какво е станало с посланието му през последните две хилядолетия. Затова се зарича, че ще сложи всичко в ред.

Извън контрол излязоха нещата и по книжарниците, като за няколко седмици първият тираж на Second Coming беше разграбен, така че се наложи допечатка. Засега комиксът излиза всеки месец, като на 27 ноември 2019-а се очаква да излезе петата книжка.

Самият Марк Ръсел смята, че това е идеален начин хората да научат повече за Иисус. „Исках да създам комикс, който напомня, че има и друг начин за решаване на проблемите освен чрез силата“, казва авторът на историята. Твърди, че остава верен на Новия завет и дава за пример епизод, в който Сънстар напердашва здравата един злодей, а Иисус веднага го изцерява. За скандала със смяната на издателя Ръсел смята, че се е превърнал в най-добрата реклама. И вместо първоначалните шест книжки вече планира 18.

Лира.бг по материали от New York Post и AHOY Comics

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Obama-reading-1280x720

Барак Обама сподели любимите си книги за 2022-а

Традицията е от президентските му години Бившият президент се появи наскоро отново и в Белия …