Начало / България / Излиза дългоочакваният филм по книгата на Весела Тотева

Излиза дългоочакваният филм по книгата на Весела Тотева

„Доза щастие“ ще е в киносалоните от 8 ноември 2019-а

orig-82502288912469520

Продукцията е по „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“. Книгата предизвика голям отглас с излизането си преди няколко години. В нея Весела Тотева е откровена до болка и разказва за пропадането си в света на наркотиците. Журналист и телевизионен продуцент, тя си отиде внезапно от света ни тази пролет.

Филмът е създаден по сценарий на Яна Титова, пак тя е и режисьор. В образа на самата Весела пък се превъплъщава собствената ѝ дъщеря – Валентина Каролева.

Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ е изградена под формата на изповед за онова, което отнема пристрастеността към наркотиците. Весела Тотева започва да ги употребява, когато е едва на 21. Следващите осем години са най-черните в живота ѝ. „Въпреки всичко, въпреки сякаш отчаянието – измъкваш се, спасяваш се, въздигаш се“, пише за „Падение и спасение“ литературният критик Митко Новков. „Причината да се изцери душата ми, да съм свободна и да съм такава, каквато съм днес, е Бог“, споделя пък самата Весела Тотева в едно интервю при излизането на книгата ѝ.

Pic-28

„Доза щастие“, екранизацията по създаденото от журналистката, диша именно с ритъма на тази болка и отчаяние, породени от наркотиците. Екипът има идеята „Доза щастие“ да стигне целенасочено до учениците, за да видят показно какъв може да е резултатът от едно такова залитане. Иначе в ролите се появяват още Асен Блатечки, Силвия Лулчева, Васил Бинев и др. Филмът печели и с това, че разказва съвсем истинска история, която е болезнено близко до живота. Продуцент е Алек Алексиев, като той играе и екранния съпруг на Весела. Като филм за надеждата определя той „Доза щастие“. Водят се разговори за премиерата на 8 ноември да пристигне и Брайън Молко, вокалистът на „Пласибо“. Той гледа филма на предварителна прожекция извън България – и впечатлен от видяното, предлага едно от емблематичните парчета на своята група за саундтрака на филма, Protect Me From What I Want. Предпремиерите пък ще са от 1 до 3 ноември във Варна, Бургас и Пловдив.

Лира.бг по материали от български медии

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

906566

Луничави разкази по новолуние представя Здравка Евтимова

Книгата вече е в „Хеликон“ Обичаната наша писателка събира сега общо двайсет истории, които създава …