Начало / Ревюта / Вземи книга и тръгни през Вселената

Вземи книга и тръгни през Вселената

„Другите светове на Алби Брайт“ от Кристофър Едж

alb

„Другите светове на Алби Брайт“ е вълнуващо пътешествие в алтернативни вселени, основано на науката. Освен това е трогателна история за загубата и семейството.

Смъртта на майка му подтиква младия Алберт Стивън (скромно кръстен на Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг) да съчетае знание и въображение в експеримент, който му позволява да пътува до други светове, търсейки онзи, където тя е още жива. Експеримент, който е далеч по-лесен, успешен и по-малко ужасяващ, отколкото във всяка история за възрастни, иначе казано – не толкова вълнуващ за мен, но пригоден за целевата аудитория.

„Решавам да кръстя плана си „Теория на квантовия банан“

Алби открива светове с по-големи и по-малки, по-странни и по-трогателни разлики. В крайна сметка тези преживявания наистина му помогнаха и накрая беше способен да постъпи правилно. Малко тъжно и в същото време с надежда. Както трябва.

Алби говори за наука, както ми се ще книжки от моето детство да го бяха правили. Представям си, че когато порасне, ще стане учен като родителите си, ще се върне към пътешествията и ще проучи всички онези неща, които тук останаха на заден план заради личния мотив. А ако бях дете, щях да искам да порасна с него и да чета за приключенията му.

Ревю на Ася Михайлова
Авторът е книжар в софийския Хеликон на пл. „Славейков“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243428_b

Книгата е приятелство, напомня нова детска серия

Поредица за безстрашни малки читатели Дъждовният клуб има тези дни първа среща с българските деца …