Начало / Читателски дневник / 5 книги, които перфектно улавят есенния дух

5 книги, които перфектно улавят есенния дух

206789_b1.“Границa“от Капка Касабова

Листопадът ви кара да искате да останете близо до дома си, може би дори на закрито, където можете да се завиете с хубава книга и топла напитка. Все пак можете да пътувате, стига да изберете правилните материали за четене. За ново приключение вижте „Границата“ на родената в България писателка Капка Касабова, в която тя преразглежда своята родна страна, десетилетия след края на съветската власт.

63918_b2.“Къщата на духовете“ от Исабел Аленде.

В съответствие със страха на есента, уверете се, че „Домът на духовете“ на Изабел Аленде е на нощното ви шкафче този сезон. Тази семейна сага се съсредоточава върху потомците на Клара дел Вале, чилийска жена, чиито психически сили ù позволяват да предскаже нещастията, които ще сполетят нейното семейство.

215351_b3.“Рядък модел“ от Том Ханкс

Есенната носталгия, до известна степен, превръща всички ни в хипстери. Но за да изпаднете наистина в обсебения от винтидж дух, ви е необходима книга като „ Рядък модел“ на Том Ханкс, сборник с кратки истории, обединени от общ елемент: пишещата машина.

216666_b4.“Есен“ от Али Смит

Есента не е тук само заради заглавието си. Публикувана през октомври 2016 г. от шотландската авторка Али Смит, „есента“ бе включена в кратък списък за наградата Man Booker и обявена за една от най-добрите книги на New York Times топ 10 на 2017 г.

192991_b5.“Дракула“ от Брам Стокър

Хелоуин определено е една от най-важните точки на есенния сезон и има цял жанр литература, насочен към това да ви вкара в духа. Без съмнение, „Дракула“ е един от най-добрите примери на готическия жанр на ужасите и е задължително четиво за всеки любител на Хелоуин.

 

Материала подготви Тереса Светославова, Хеликон Витоша

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (25 март – 31 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. През август ще се видим …