Начало / Читателски дневник / 5 книги, които перфектно улавят есенния дух

5 книги, които перфектно улавят есенния дух

206789_b1.“Границa“от Капка Касабова

Листопадът ви кара да искате да останете близо до дома си, може би дори на закрито, където можете да се завиете с хубава книга и топла напитка. Все пак можете да пътувате, стига да изберете правилните материали за четене. За ново приключение вижте „Границата“ на родената в България писателка Капка Касабова, в която тя преразглежда своята родна страна, десетилетия след края на съветската власт.

63918_b2.“Къщата на духовете“ от Исабел Аленде.

В съответствие със страха на есента, уверете се, че „Домът на духовете“ на Изабел Аленде е на нощното ви шкафче този сезон. Тази семейна сага се съсредоточава върху потомците на Клара дел Вале, чилийска жена, чиито психически сили ù позволяват да предскаже нещастията, които ще сполетят нейното семейство.

215351_b3.“Рядък модел“ от Том Ханкс

Есенната носталгия, до известна степен, превръща всички ни в хипстери. Но за да изпаднете наистина в обсебения от винтидж дух, ви е необходима книга като „ Рядък модел“ на Том Ханкс, сборник с кратки истории, обединени от общ елемент: пишещата машина.

216666_b4.“Есен“ от Али Смит

Есента не е тук само заради заглавието си. Публикувана през октомври 2016 г. от шотландската авторка Али Смит, „есента“ бе включена в кратък списък за наградата Man Booker и обявена за една от най-добрите книги на New York Times топ 10 на 2017 г.

192991_b5.“Дракула“ от Брам Стокър

Хелоуин определено е една от най-важните точки на есенния сезон и има цял жанр литература, насочен към това да ви вкара в духа. Без съмнение, „Дракула“ е един от най-добрите примери на готическия жанр на ужасите и е задължително четиво за всеки любител на Хелоуин.

 

Материала подготви Тереса Светославова, Хеликон Витоша

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

223733_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 юни – 21 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Ветрове над Камино от Джон Гришам 2. Мръсната четворка от Майкъл Конъли …