Начало / Ревюта / Повече мисъл, отколкото екшън

Повече мисъл, отколкото екшън

Добре дошли във Виена! Ще успеете ли да си тръгнете живи?

viennaguide

Фреди Мейкин е шпионин в специален екип, докато не го сполетява голяма трагедия, оттегля се от служба и живее спокойно и незабележимо, прилагайки уменията си в цивилна работа. Поредната задача обаче се оказва свързана със стария му занаят.

Детайлите се появяват постепенно, но едно е ясно – преживяното го е съсипало психически. Не халюцинира литературни герои, както Кондора, но вероятно би предпочел това пред кошмарите, които го сполетяват всяка нощ. Част от историята е именно неговото пробуждане за живот. В най-уютния хотел във Виена, с най-приятелски настроения персонал, Фреди открива моменти на относително спокойствие, хора, които му помагат да преосмисли живота си.

Другото е играта на котка и мишка, с шпиони от поне три различни държави. За да има шанс да оцелее, трябва да предпази своето минало, да разкрие техните тайни и на първо място – да прецени дали изобщо може да вярва на някого.

„Добре дошли във Виена” е в равни дози шпионски и психологически роман. Опасността понякога дебне наблизо, но не винаги е на фокус. Ако търсите трилър с повече мисъл, отколкото екшън, компанията на Фреди Мейкин може да е точно за вас.

vie

„Добре дошли във Виена”, Кевин Уигнал
Ревю на Ася Михайлова
Авторът е книжар в софийския Хеликон на пл. „Славейков“

Прочетете още

69268256_2398314633539730_2024919022953258995_n

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”: Алтер егото на Нора Робъртс покори върха

Авторката на романтични трилъри умее да пише и изключителни криминалета Серията „В смъртта” е нещо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.