Начало / Свят / Елена Феранте пуска нова книга след четири години

Елена Феранте пуска нова книга след четири години

Мълчанието на загадъчната писателка е към края си

123180-gdrraomits-1562206647

Самоличността ѝ остава до днес тайна, макар че преди три години „Тайм” я включи сред стоте най-влиятелни личности в света. Една от хипотезите е, че зад този псевдоним се крие съпругата на писателя Доменико Старноне, но издателите на Елена Феранте отричат…

Новината, че ни очаква нова книга от нея обаче получи потвърждение. В Италия ще излезе на 7 ноември, като това ще е първото заглавие от „тайната” писателка от четири години насам.

За новата книга признаха италианският и английският издател на Елена Феранте. Заглавието засега пазят в тайна, като единствената подробност, която се споделя, е тази, че действието в романа ще се развива в Неапол.

Реакциите на читателите са разнопосочни – от истински възторг до леко раздразнение заради булото на неизвестността, което остава спуснато върху новата книга.

Елена Феранте нашумя със своите неаполитански романи, които се превърнаха и в тв поредица. Според версиите за живота ѝ, е била омъжена, а също така е живяла известен период в Гърция. Досега са публикувани едва няколко интервюта с нея, за които тя е избрала писмена форма, както и няколко писма. Кредото си обобщава още със своя дебют през 1991-ва: „Вярвам, че веднъж написани, книгите не се нуждаят от своя автор. Ако имат какво да кажат, рано или късно ще намерят своите читатели. Анонимността, от своя страна, запазва творческата свобода на техните автори.

Лира.бг по материали от „Гардиън“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

stažený soubor

Класика и мъдрост в книгите на октомври

Ето заглавия, които ни връщат във времето или правят от нас пак деца „Блондинка“ е …