Начало / Свят / Мел Гибсън отново снима филм за Христос

Мел Гибсън отново снима филм за Христос

Българинът Христо Шопов пак ще се появи в ролята на Пилат Понтийски

passion-of-the-christ-sequel

The Resurrection of Christ, както е наречена продукцията, се съсредоточава върху времето от третия час на Разпети петък до деня на Възкресението – неделя. На фокус са обаче събития, за които рядко се е говорило във филмите.

Актьорският състав, както и реквизитите, са същите като в предния филм на Мел Гибсън на подобна тематика – „Страстите Христови” от 2004 г. Тогава нашият Христо Шопов получи много добри оценки за играта си, а самата продукция беше номинирана за „Оскар” в три категории. В ролята на Иисус и в новия филм ще е Джим Кавийзъл, Мая Моргенщерн ще изиграе пак неговата майка – Богородица. „Някои неща ще шокират зрителите – споделя Кавийзъл. – Това ще е най-големият филм в историята. Възкресението е огромна тема… Стремим се да я покажем по един убедителен и поучителен начин, за да донесем светлина и да избегнем странните моменти.”

Самият Мел Гибсън пък добавя, че няма как един такъв филм да бъде просто описание на онова, което всички можем да прочетем в Новия завет. И че интерпретацията му води към изследване и търсене на по-дълбок смисъл и съдържание.

Продукцията е с бюджет от 20 млн. долара и трябва да се появи в кината по Великден догодина.

Лира.бг по материали от Vatican News

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

85141360_2528597094095695_3370681632297058304_n

Пет книги и един филм с вкус на чудото Корея

Азиатската страна се превърна в хит само за една нощ Понг Джун Хо прегръща щастливо …