Начало / Свят / Мел Гибсън отново снима филм за Христос

Мел Гибсън отново снима филм за Христос

Българинът Христо Шопов пак ще се появи в ролята на Пилат Понтийски

passion-of-the-christ-sequel

The Resurrection of Christ, както е наречена продукцията, се съсредоточава върху времето от третия час на Разпети петък до деня на Възкресението – неделя. На фокус са обаче събития, за които рядко се е говорило във филмите.

Актьорският състав, както и реквизитите, са същите като в предния филм на Мел Гибсън на подобна тематика – „Страстите Христови” от 2004 г. Тогава нашият Христо Шопов получи много добри оценки за играта си, а самата продукция беше номинирана за „Оскар” в три категории. В ролята на Иисус и в новия филм ще е Джим Кавийзъл, Мая Моргенщерн ще изиграе пак неговата майка – Богородица. „Някои неща ще шокират зрителите – споделя Кавийзъл. – Това ще е най-големият филм в историята. Възкресението е огромна тема… Стремим се да я покажем по един убедителен и поучителен начин, за да донесем светлина и да избегнем странните моменти.”

Самият Мел Гибсън пък добавя, че няма как един такъв филм да бъде просто описание на онова, което всички можем да прочетем в Новия завет. И че интерпретацията му води към изследване и търсене на по-дълбок смисъл и съдържание.

Продукцията е с бюджет от 20 млн. долара и трябва да се появи в кината по Великден догодина.

Лира.бг по материали от Vatican News

Прочетете още

Disneys-Snow-White-1-e1698432109480

Латиноамериканската Снежанка – още проблеми и отложена премиера

Ще видим филмираната приказка през 2025-а Продукцията на „Дисни“, която представлява римейк на първия пълнометражен …