Начало / Свят / Амазон избра режисьор за „Властелинът на пръстените”

Амазон избра режисьор за „Властелинът на пръстените”

Задачата е поверена на испанеца Хуан Антонио Байона

B2B42E65-4C06-4BE0-B6E7-D1D1147EB19F

Сериалът вече беше обявен за най-скъпия за всички времена. Според информацията от интернет гиганта, разходите ще са около милиард долара! За сравнение, последните епизоди от „Игра на тронове” са по 15 млн. парчето.

Очакванията бяха, че участие в продукцията ще има Питър Джаксън, който е истинска икона именно заради филмите по книгата на Толкин. Трилогията спечели общо 17 награди Оскар и създаде истинска мания.

Но и Байона има с какво да се похвали. Последният му филм – „Джурасик парк: Рухналото кралство” излезе миналото лято и е сред 20-те най-печеливши филма за всички времена.

Толкин е създал една от най-необикновените и вдъхновяващи истории на всички времена – туитна режисьорът, след като бе оповестен избора му. – Очаквам с нетърпение да поведа зрителите на разходка в Средната земя, за да се насладят на чудесата от Втората епоха в една неразказвана досега история.

Съществуват още доста неясноти по отношение на точния времеви момент, в който ще бъде разположен сериалът. Коментарите засега са, че може би пуританите на тема Толкин ще бъдат доста разочаровани. А това е като предизвестие за една доста свободна интерпретация на оригиналния „Властелин на пръстените“.

Лира.бг по информация от Амазон

Прочетете още

Winnie-the-Pooh-Blood-and-Honey-020723_3-ae890e0e72e9490fa59b8cd66903fb88

Хорър с Мечо Пух е сред най-лошите филми на годината

Детските герои се превръщат в хладнокръвни убийци Сюжетът на „Мечо Пух: Кръв и мед“ следва …