Начало / Свят / Китайски писатели обвиниха „Епъл” в кражба

Китайски писатели обвиниха „Епъл” в кражба

Китайските власти допуснаха за разглеждане няколко съдебни иска срещу „Епъл”, в които авторите се оплакват, че е-книгите им се продават и съхраняват от американската компания  незаконно и без разрешение, съобщи dnes.bg. Това нарушавало авторските права на авторите, а те губели потенциални огромни приходи. Книгите е можело да бъдат изтегляни от книжарницата на компанията, която е печелила автоматично по 30 на сто от продажбите.

Официалният представител на авторското сдружение Бей Джъчън определя бизнес практиките на „Епъл” като „чиста кражба“ и посочва в същата част на обвинението, че компанията, базирана в Купертино, Калифорния, вече е била помолена да предостави сертификати за авторските права за продаваните продукти. „Епъл” обаче, директно е отхвърлила тази молба.

„Около 20 млн. души в Китай използват продукти на Apple, както и онлайн магазина App Store, но много от тях дори не знаят, че тук се предлагат нелегални копия на книги“, критикува Бай и подчертава, че с тези предполагаеми продажби авторите реализират милионни загуби за авторите.

Засега жалбите само са били приети. Става дума за 37 произведения, с цена на иска на 1,8 млн. долара.

Фото: bg.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …