Начало / България / Самуел Финци ще представи „Новата свобода” в Гьоте институт

Самуел Финци ще представи „Новата свобода” в Гьоте институт

Немска книга с интервюта на русенски актьори ще бъде представена в Гьоте институт в София в сряда (11 януари), съобщи dariknews.bg. Тя е озаглавена „Новата свобода. Перспективи пред българския театър”, а авторите са Дорте Лена Айлерс, Анна Фолкланд и бившия директор на театър „Оснабрюк Холгер Шулце”, който сега е директор на театъра в Хайделберг.

Книгата съдържа разговори с известни български актьори и театрални режисьори, както и статии на утвърдени театроведи и културолози. Включени са моменти от осъществяването на тригодишния (2008-2011г.) съвместен проект между русенския театър и този в гр.Оснабрюк, Германия, озаглавен „Гласовете на Русе“. Той получи подкрепа от 150 000 евро от най-голямата държавна фондация за култура в Германия KULTURSTIFTUNG DES BUNDES, която в случая подпомага изданието.

Представянето на книгата включва и разговор за съвременния български театър. Между участниците в него са самите Дорте Лена Айлерс и Анна Фолкланд, както и известният наш актьор Самуел Финци, който от години работи в Германия.

За корица на книгата е използван плаката на фотографа Момчил Михайлов от копродукционния спектакъл „Деликатно нещо е душата“ от Димитър Динев, само че със заглавието „Новата свобода”.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …