Начало / Свят / Библиотека в дърво

Библиотека в дърво

dead-tree-little-free-library-sharalee-armitage-howard-29Жена в САЩ превърна 110-годишно умряло дърво в малка безплатна библиотека пред дома си. Проектът е в американският щат Айдахо и е дело на артистичната библиотека Шарлий Хауърд.

„Живеем в глобален свят, всички имаме достъп до толкова много познание само с един клик на мишката. Но все още съществува нещо много магическо, нещо важно – книгите. Способността да се потопиш напълно в литературната история, да четеш бавно и напоително, да устоиш на изкушението да прескачаш и скролваш, е богатство. Ползите от него се възвръщат многократно във вид на критично мислене и емпатия – две качества, които все по-очевидно липсват в обществото ни“, казват от неправителствената организация Little Free Library.

Именно те, в опита си да подпомогнат и развият любовта към книгите по света, участват в изграждането на малки местни библиотеки. С тяхно участие в 88 страни досега са изградени 75 000 библиотеки!

Един от най магичните и вълшебните проекти за малка библиотека обаче е реализиран от семейство в Сьор д‘Ален в Айдахо. Той е дело на истинска библиотекарка – Шарлий Хауърд. Тя решава да спаси едно загиващо 110-годишно дърво и вместо да го изкоренят и изхвърлят, създава в недрата му „Малката библиотека в дървото“.

Стволът на столетника е издълбан, отгоре е сложен живописен покрив, а с удобен интериор и външно осветление Шарлий създава една от най-приказните библиотеки в света.

dead-tree-little-free-library-sharalee-armitage-howard-25

dead-tree-little-free-library-sharalee-armitage-howard-25

dead-tree-little-free-library-sharalee-armitage-howard-2-5c3471b96a8d5__700

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ezgif.com-webp-to-jpg

Френска кибритена фабрика се прероди в библиотека

Навремето в халетата ѝ работели 500 души Предприятието отваря врати още през 1892 г. в …