Начало / Свят / Библиотека в дърво

Библиотека в дърво

dead-tree-little-free-library-sharalee-armitage-howard-29Жена в САЩ превърна 110-годишно умряло дърво в малка безплатна библиотека пред дома си. Проектът е в американският щат Айдахо и е дело на артистичната библиотека Шарлий Хауърд.

„Живеем в глобален свят, всички имаме достъп до толкова много познание само с един клик на мишката. Но все още съществува нещо много магическо, нещо важно – книгите. Способността да се потопиш напълно в литературната история, да четеш бавно и напоително, да устоиш на изкушението да прескачаш и скролваш, е богатство. Ползите от него се възвръщат многократно във вид на критично мислене и емпатия – две качества, които все по-очевидно липсват в обществото ни“, казват от неправителствената организация Little Free Library.

Именно те, в опита си да подпомогнат и развият любовта към книгите по света, участват в изграждането на малки местни библиотеки. С тяхно участие в 88 страни досега са изградени 75 000 библиотеки!

Един от най магичните и вълшебните проекти за малка библиотека обаче е реализиран от семейство в Сьор д‘Ален в Айдахо. Той е дело на истинска библиотекарка – Шарлий Хауърд. Тя решава да спаси едно загиващо 110-годишно дърво и вместо да го изкоренят и изхвърлят, създава в недрата му „Малката библиотека в дървото“.

Стволът на столетника е издълбан, отгоре е сложен живописен покрив, а с удобен интериор и външно осветление Шарлий създава една от най-приказните библиотеки в света.

dead-tree-little-free-library-sharalee-armitage-howard-25

dead-tree-little-free-library-sharalee-armitage-howard-25

dead-tree-little-free-library-sharalee-armitage-howard-2-5c3471b96a8d5__700

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

01

Домашната библиотека издава вкуса ни

Подредбата подсказва какви книги четем Точно предпочитаните от нас стилове оказват влияние дали лавиците са …