Начало / Любопитно / Мечтата да имаш красива библиотека

Мечтата да имаш красива библиотека

Хубавите книги заслужават хубав дом. С други думи, библиотека, която и нас да вдъхновява да се грижим за тях, да ги нареждаме с любов, пък и най-важното – да ги четем

creative-bookshelf-jessica-sinclair-breen-7-5a3d14977ab48__700

Библиотеката е сърцето на всяко жилище

Точно тя събира енергията на обитателите му и я преплита, за да я превърне в една обща сила. Вложите ли вдъхновение в библиотеката си, самият дом ще се изпълни после с изобилие. А и как само ще ви зарежда…

Животът ни се запечатва точно в нея

Прекарайте поглед върху заглавията в библиотеката, когато сте в дома на свой приятел или познат. Вижте я как изглежда. Защото точно библиотеката e като визитна картичка – показва кой през какво е преминал в живота, а и как се чувства в момента. Ако е твърде разхвърляна – нуждаем се от време за себе си. Прашна ли е – претрупани сме с работа. Лъха ли от нея уют – и в душата си носим същата хармония.

Книгите имат свойството да вдъхват живот

Мястото, на което ги подреждаме, от само себе си се оказва сърцето на дома. Ако вложим щипка вдъхновение във вида му, ще се превърне и в празник за сетивата. Както направило и едно австралийско семейство, при това с помощта буквално на купчина ПВЦ плоскости, дъски и малко лак…

Първо обаче било желанието за уют

Джесика искала да имат у дома си място, на което двамата със своя съпруг да четат и да си играят с децата. Вдъхновила се всъщност от едно телевизионно предаване, в което семейства ремонтират сами жилищата си. И след като попаднала на една снимка в интернет, вече имала в главата си оформена идея.

Важно е да обичате книгите заедно

Точно тук си проличава колко е хубаво вкъщи всички да четат! Вместо да си гледа спокойствието, Синклеър, съпругът на Джесика, се хванал да чертае и да пресмята конструкцията на бъдещата библиотека. Идеята на жена му да е под формата на мандала още повече го вдъхновила.

Библиотеката се родила наистина от нулата

Дърводелец изработил всички плоскости, необходими за нея. После Синклеър надградил стената с MDF-материал. И дошъл най-важният момент – самото сглобяване. Отнело близо 16 часа, а най-хубавото е, че всичко това се случило точно в деня на 11-ата годишнина от сватбата им.

Гледката на книгите е удивителна

До новата си библиотека австралийското семейство разположило и удобни за четене столове. Джесика и Синклеър забелязали как двете им деца вече по-често посягат към книжките си. Най-долните рафтове на тяхната библиотека-звезда са отредени точно за малчуганите. А иначе цялата конструкция свети – и доказва, че книгите наистина променят. Отвътре и отвън.

Мечта за прекрасна библиотека сподели Краси Проданов

Прочетете още

243667_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. През август ще се видим от Г. Г. Маркес 2. Ръкописът от …