Начало / България / Смразяващи кръвта истории на световни класици

Смразяващи кръвта истории на световни класици

Pyasuchniya-chovek-coverЗа първи път 16 неизвестни мрачни и зловещи разкази-шедьоври на най-знаменитите чуждестранни класици оживяват в премиерния сборник „Пясъчния човек. Разкази на ужаса“ (изд. „Милениум“). Историите имат за цел да провокират вашето съзнание и да ви потопят в света на най-страшните, най-мрачните и най-тайнствените същества. Книгата ще изкуши сетивата ви и ще предизвика най-дълбоките ви страхове.

Едноименният разказ „Пясъчния човек“ на германския писател Е.Т.А. Хофман дава заглавието на книгата. В разказа главният герой е Сънчо, който не е добрият стар приятел на децата от любимите им приказки, а страшен и зловещ крадец на очи.

Историите в тази книга изследват дебрите отвъд пределите на човешкия разум и разказват както за пришълците в нашия живот, така и за онези тъмни сили, стаени в душата ни, които понякога си пробиват път навън и ни променят до неузнаваемост. Истински или въображаеми, безплътни или осезаеми – всички те оставят своите знаци по земния ни път и само чистата съвест няма защо да се бои от тях, когато удари полунощ. Сюжетите на разказите ни потапят в неподозирания свят на страшното, неприемливото, злокобното и примамливото.

В сборника с разкази са поместени страховитите истории на най-известните чуждестранни класици, които редом с класическите си творби неизменно са се изкушавали да опишат своята представа за зловещото и ужасното в живота. В изключителното издание ще откриете разказите на следните автори:  Е. Т. А. Хофман, Евгений Баратински, Вилхелм Хауф, Едгар Алън По, Джоузеф Шеридан Ле Фаню, Марк Твен, Хенри Джеймс, Брам Стокър, Лафкадио Хърн, Монтагю Роудс Джеймс, Хърбърт Джордж Уелс, Александър Грин, Хенри Кейн и Стивън Кинг. Сред куриозите в сборника „Пясъчния човек. Разкази на ужаса“ е и откритието, че даже остроумният комедиограф Оскар Уайлд е писал разказ на ужаса.